Toplumsal Yaşam

Fransa’da Elon Musk’a ait Starlink şirketinin projesine ev sahipliği yapmak için seçilen Saint-Senier-de-Beuvron köyü, Musk’ın şirketinin köy arazisine uydu internet anteni kurmasını reddetti.

Fransa’daki Saint-Senier-de-Beuvron köyü, Tesla‘nın kurucusu Elon Musk’a ait Starlink şirketinin projesine ev sahipliği yapmak için seçilmişti. 350 kişinin yaşadığı köy, Musk’ın projesinin kendi köylerinde hayata geçirilmesini reddetti.

Saint-Senier-de-Beuvron Belediye Başkanı Yardımcısı Noemie Brault yaptığı açıklamada, proje hakkında endişelerini dile getirdi. Brault, “Projede, sinyallerin insan veya hayvan sağlığı üstündeki nihai etkilerine dair hiçbir veriye sahip değiliz.” diyerek “Önlem olarak belediye meclisi, projeye hayır kararı verdi” diye konuştu.

'TEHLİKE OLUP OLMADIĞINI BİLMEK İSTİYORUZ'
Köy sakinlerinden Marie Falguieres ise, “Bu antenler Fransa’da tamamen yenidir. Tehlike olup olmadığını bilmek istiyoruz” dedi.

Starlink projesi, Fransa için planlanan dört bölgeden biri olan Saint-Senier-de-Beuvron’e antenlerin kurulması için Fransa’nın yasal onayını almıştı. Proje kapsamında, dünyanın herhangi bir yerindeki uzak bölgelere hızlı internet sağlamak için bin 440 adet uydunun Dünya yörüngesine yerleştirilmesi planlanıyor.