Muğla Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 6 ay süren fiziki ve teknik takibi sonucu, yaklaşık 1,5 milyon kişinin kredi kartı ve kimlik bilgilerini çalan şüpheliler bu sabah yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İlkadım ilçesi Anadolu Mahallesi’nde ikamet eden O.A.'nın (21) evine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan O.A.’nın evindeki kredi kartı, flaş bellek ve hard diskler incelenmek üzere el konuldu.

KİMLİK BİLGİLERİNİ SATMIŞLAR
Şüphelilerin elde ettikleri mağdurlara ait kimlik ve kredi kartı bilgilerini “dark net” ve “deep web” gibi illegal alanlarda sattıkları, bu şekilde kazanç elde ettikleri bilgisine ulaşıldı. Aynı şekilde Samsun'da gözaltına alınan O.A. isimli şahsın, 2015’te başkasına ait kredi kartıyla alışveriş yaparken Samsun siber polisince yakalandığı ve bir süre cezaevinde yattıktan sonra pandemi sürecinde tahliye olduğu öğrenildi.

Samsun'da gözaltına alınan O.A., Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık raporu alındıktan sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. O.A.’nın Muğla’ya gönderileceği öğrenildi.