Rakamlar ortada: Ülkeyi ayakta tutan ekonomik rakamlar her yönden çöküşü gösteriyor. 80 yılda 129 milyar dolar borca karşılık AKP 18 yılda bu borcu 470 milyar dolara çıkardı. 2001 krizinde bile işsizlik oranı yüzde 9 iken, AKP’lilerin “Uçuyor!” dediği bu günlerde işsizlik, iktidar rakamlarına göre yüzde 14,5. Gerçekte ise yüzde 34…

Hazinede 5 kuruş yok… Merkez Bankası rezervi, ilk kez tam 33 milyar dolar eksiye düşmüş… Bankalardan zorunlu kesilen paralarla ve ödünç alınan dolarlarla göz boyuyor Maliye Bakanı… Durmadan para basarak ve bunu kendi adamlarına akıtarak yandaş şirketleri ayakta tutmaya çalışıyor. Gelir dağılımı son derece bozuk… “Ekmek bulamıyoruz!” diyenlere, zamane AKP’lileri, “Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin!” cevabı vermekteler.

Toplum, iki büyük kutba bölünerek birbirine düşman edilmiş; milli birlik zehirlenmiş…

YUNANİSTAN NİYE KAFA TUTUYOR?
Bunu yabancı güçler de görüyor ve o yüzden de saldırıyorlar.

Düşünün ki Yunanistan, tarihinde ilk kez Türkiye’ye kafa tutuyor. 10 milyonluk Yunanistan 80 milyonluk Türkiye’yi karaya hapsetmek sevdasında…

Buna da başımızdaki Erdoğan’ın 18 yıldır süren politikası sebep oldu. Yunanlılar Ege Denizi’ndeki tarafsız olması gereken 18 adaya asker çıkardılar, buraları silahlandırdılar. Türkiye’nin buna karşı tepki vermesi gerekirken dönemin başbakanı Erdoğan sustu ve işgali dolaylı olarak onaylamış oldu.

Her yönden dökülen Erdoğan iktidarı hızla oy kaybedince, Dünya Liderimiz, Yunanistan’a ve Avrupa’ya posta atmaya başladı. Akdeniz’e gemi çıkarıp sondaj başlattı. Amaç, millete bir kahramanlık destanı sunmaktı. Ama karşı taraf fırça atınca bizim sondaj gemileri hemen limana geri çekildiler. Erdoğan, dün kafa tuttuğu Fransa Cumhurbaşkanı’nı arayıp telefonla sohbet etti(!)

Bir de eski Türkiye denilen döneme bakın. Yunanlılar 1996 yılında Kardak denilen kayalığa bayrak diktikleri için anında karşılık gördüler. Hem de koalisyon hükümeti döneminde… Eski Türkiye, Yunanistan’ın karasularını 12 mile çıkarma girişimini “Savaş Sebebi” ilan edince, Yunanlılar tıs pıs oldular. O zaman yapamadıklarını şimdi yapıyorlar. Çünkü, Erdoğan Türkiyesi, cumhuriyet tarihinin en zayıf, en çaresiz Türkiyesidir.

İHVANCILIK SEVDASI DIŞ POLİTİKAMIZI ÇÖKERTTİ

Türkiye neden bu kadar çaresiz?

Türkiye, tarihinde hiç bu kadar yalnız kalmamıştı da ondan…

Eskiden Ortadoğu’nun ağabeyi konumundaki Türkiye, şimdi bölgenin istenmeyen adamı…

Çünkü iyi ilişkilerin yerini düşmanlık almış bulunuyor. Suriye ile savaş halindeyiz. Irak ile ilişkiler zoraki komşuluktan bile kötü. İkide bir protesto yiyoruz. Bölgenin güçlü devleti İsrail ile düşmanız. Bölgenin güçlü ülkesi Mısır ile kanlı bıçaklıyız. Arap ülkelerinden Katar hariç bizi seven veya destekleyen hiçbir devlet yok. Rusya ile bile, Suriye’deki İhvancı teröristleri korumak yüzünden kavgalıyız. Sözün özü, İran dışında normal ilişkiler yürüttüğümüz bir komşumuz bulunmuyor.

Düne kadar dost olduğumuz ülkelerle neden düşman olduk?

Erdoğan’ın İhvancıların lideri olmak sevdası yüzünden… Kendisinin “BOP Eşbaşkanlığı” aslında Ortadoğu’da İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) hareketine lider olma sevdasının dışa vurumuydu. Erdoğan’ın Mısır’a olan bu düşmanlığı da oradaki İhvancı iktidarın devrilmesinden kaynaklanıyordu.

Bütün bu süreci, belgeleriyle “Muaviye’den Erdoğan’a DİN VE SİYASET” adlı çalışmamızda (Toplumsal Yayınevi) ortaya koyduk.

Türkiye eğer Erdoğan yönetiminden kurtulamazsa, ülkenin geleceği karanlıktır hem de çok karanlık…