Televizyonlar, özellikle de Haber Türk kanalı, ülkemizi kanser gibi saran tarikat işini konuşmak için mutlaka Cübbeli Ahmet’e söz verirler.

Asıl ismi Ahmet Mahmut Ünlü olan bu adam kimdir?

Kendisinin de açıkça söylediği gibi o, Halidi tarikatından bir din istismarcısıdır. Örneğin bizim saf Müslümanlara öbür dünyada yanmayan kefen, kutsal nalın veya zemzem suyu pazarlar; her derde deva gelen dua kitapları satar… Satar da satar…

Asıl soru: Halidiler kimdir?

Halidiler, daha Cumhuriyet kurulur kurulmaz bu devlete silah çeken örgüttür. Uzman geçinip tarikatlar hakkında yazıp konuşanlar, bunları Nakşibendi tarikatından gösterirler ama artık Nakşibendilik geride kalmış, Halidilik tek güç olmuştur.

1925 yılında ayaklanan Şeyh Sait, Cübbeli Ahmet’in mezhebinden ve daha da önemlisi tarikatındandı.

Hain Şeyh Sait’in ve öbür Halidi tarikat başkanlarının gerçeklerini “TARİKAT KUŞATMASINDAKİ TÜRKİYE/Halidi Cehennemi” adlı çalışmamda ortaya koydum. Ama görüyorum ki tarikat konusunu konuşmak için televizyonlara çağrılan uzmanlar (!) daha bu en temel gerçeği bile bilmeden atıp tutuyorlar.

CÜBBELİ’NİN TARİKAT SOYAĞACI
Cübbeli Ahmet’in tarikat kimliği ortadadır: O, İsmailağa Camii İmamı Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yetiştirmesidir.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nu ise İskenderpaşa Camii İmamı Mehmet Zahit Kotku yetiştirmiştir.

Mehmet Zahit Kotku, Halidi tarikatındandır. İskenderpaşa Camii imamı olmasına karşın, o, ABD’nin 1950-60’larda doruk yapan Yeşil Kuşak projesinin propaganda elemanı olarak kullanılmış; bu amaçla önü açılmıştır. Kendisi Necmettin Erbakan’dan Turgut Özal’a ve Tayyip Erdoğan’a kadar 1980 sonrası Türkiye’ye hakim olan politikacıları yetiştirmiştir. Ve tahmin edileceği üzere Türk kimlikli de değildir.

Darbeci Kenan Evren ABD üstünden ona öyle hürmet etmiştir ki Kotku öldüğünde, cenazenin Süleymaniye Camii bahçesine gömülmesine izin vermiştir. Sadece bu olay bile Kotku ve ona bağlı siyasetçilerin kimliğini anlamamıza yeter.

Bugün değişik isimlar altında ve cemaat örtüsü ile karşımıza çıkan gerici yapılanmaların hepsi Halidi zihniyetlidir. Başta Türkiye’yi şu an FETÖ’cülerden daha fazla kuşatmış olan ve AKP Lideri’nin her türlü olanağı sağladığı Menzil tarikatı olmak üzere… Yine Sayın Erdoğan’ın validesi Tenzile hanımefendiyi ayak ucuna gömdüğü Süleyman Hilmi Tunahan’a bağlı Süleymancılar olmak üzere… Hüseyin Hilmi Işık yolundan gelip yoksul Müslümanların paralarını çarpan Işıkçılar olmak üzere… İskenderpaşacılar-İsmailağacılar ve Anadolu’ya pıtırak gibi yayılmış bunların uzantıları olmak üzere…

İşte Cübbeli Ahmet bu Amerikancı yapılanmanın din adamı görüntülü propaganda elemanlarından birisidir.

HALİDİLERİN TEMEL ÖZELLİKLERİ
*Tümü Amerikancıdır. Bunu da komünizm düşmanlığı altında saklarlar.

*Türkiye’yi “Dar ül-harb” sayarlar. Bunların gözünde cumhuriyet devleti kafir ülkesidir. Malı da ganimettir.

*Demokrasiye cepheden karşıdırlar. Cumhuriyet rejimini de küfür kabul ederler ve şeriat devleti için savaşmayı imanın parçası sayarlar. Bu yüzden milli devlete de karşıdırlar. Yani yerli ve milli olan, ümmet kavramına ters düştüğü için Halidilere göre batıldır. Ama görünüştü yerli ve milli pozu verirler.

*Mezhepçi olduklarından Şiilere şiddetle karşıdırlar. Bu mezhepçilik, ABD tarafından İslam dünyasını birbirine düşürmek için geliştirilen böl-yönet politikasının uygulanması içindir.

*Hepsi kadın düşmanıdır. Küçük yaştaki kız çocukları ile evlenmeye izin verirler.

*Osmanlıcı geçinirler. İslam’da ve Türk töresinde yeri olmayan oğlancılık bu tarikatların alt katmanlarında görülür.

*Çağdaş bilime karşıdırlar. Kitlelerin uyanışını önlemek için akılcı ilimlere değil nakilci ilimlere (Dinsel dersler) önem verirler. İmam hatipler, Kuran kursları ve tarikat yurtları bu iş için kullanılır.

*Laik, çağdaş ve milli devletin temel taşı olduğundan Atatürk’e ve devrimlerine ölümüne düşmandırlar.

*Tümü sülükleşmiştir. Her zaman hükümetlere yapışarak devletin kanını emer, semirirler.

*Ana hedefleri din devleti kurmak olduğundan gizliden gizliye silahlanmaya çalışırlar ve iç savaşa yol açacak provokasyonlarda gönüllü görev alırlar.

Bu yapılanma AKP iktidarı tarafından özellikle Milli Eğitim Bakanlığı üstünden şiddetle desteklenmiştir. Başta İstanbul olmak üzere AKP’nin elindeki belediyeler de tarikatlara altyapı hizmetlerini kuvvetle yürütmüşlerdir. AKP Lideri Tayyip Erdoğan’ın özlediği “Dindar ve kindar nesil” işte bu Halidi zihniyetle yetiştirilmiş tarikat gençliğidir.

Bir de tarikat olmayıp vakıf ve dernek adı altında örgütlenen Ensar Vakfı vb… gibi Halidi zihniyetli kuruluşlar vardır ki bunlar da en az geleneksel Halidi örgütler kadar tehlikelidir. AKP tarikatları dediğim bu yapılanmanın genel şeyhi (koordinatörü) de Recep Tayyip Erdoğan adına Bilal Erdoğan’dır.

Bu derin konuyu öğrenmek isteyenler Tarikat Kuşatmasındaki Türkiye’yi mutlaka okumalıdırlar.