Akit yazarı Vehbi Kara, AKP Grup Başkanvekilliğine Özlem Zengin'in getirilmesine "AK Parti'de adam kalmadı mı da bu karı seçildi?" demişti. Vehbi Kara'ya AKP'nin kadın milletvekilleri tepki göstermişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden "irticai faaliyetler" nedeniyle 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ihraç edilen, subay ve astsubayların kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği de yayınladığı bir mesajda, "Sayın Avukat Özlem Zengin hanımefendi hakkındaki nezaket dışı ifadeleri Vehbi Kara’nın tamamen şahsi görüşü olup, derneğimizin kurumsal görüşünü kesinlikle temsil etmemektedir" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımın ardından Vehbi Kara şimdi de Adaleti Savunanlar Derneği'ni (ASDER) hedef aldı.

Vehbi Kara, " ASDER 28 Şubat mağduru asker arkadaşlarımızın haklarını savunmak yerine feminist, lgbtci, Özlem Zengin i savunmaya başladı. Bu durumu görünce dernek adına gerçekten üzülmeye başladım. Bu savrulmalar hiç de hayra alamet değil. Allah ıslah etsin, diyerek ancak dua edebiliyorum" dedi.