Hüseyin Sağ

Sayın Ekrem İmamoğlu bazı yolsuzluk dosyaları açıklıyor. Bu dosyalar yıllık 70 milyar bütçesi olan bir kurumda devede kulak bile değil! Gerçekten yolsuzlukların üzerine gideceksen madde madde sayayım...

  1. 2004-2019 yılları arasında bulunan İBB Meclis tutanaklarını inceletirsin. Burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin ret oyu kullandığı dosyaları çıkartırsın. Oradaki muhalefet şehrimizi okursun ne gibi bir yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkar.
  2. Yine İBB Meclis tutanaklarında CHP Meclis üyelerinin karşı oy kullandıktan sonrası yaptığı konuşmalar var, bunları okutursun. Ne gibi yolsuzluklar olduğu şerhlerde yazar, yolsuzluklar ortaya çıkar!
  3. CHP’li Meclis üyelerinin İBB Başkanlığına sorduğu soru önergelerini çıkarırsın. Soru önergelerinde ayrıntılı yolsuzluklar yazıyor, yeter ki incelet.
  4. Yine Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin Cumhuriyet başsavcılıklarına yaptıkları suç duyuruları var suç duyurularını alır okursun yolsuzluklar orada ayrıntılı yazıyor.
  5. 15 yılda 20 bin imar dosyası geçmiş. CHP meclis üyeleri bunların sadece 2014-2019 yılları arasında 2 bin 300 tanesine ret oyu kullanmışlar. Mecliste konuşmuşlar, tutanaklara geçmiş, dava açmışlar... Bunları incelet. Al sana 2 bin 300 tane imar yolsuzluğu hazır! Yolsuzluğun tavan yaptığını göreceksin.
  6. Son olarak, bu yolsuzluk yapan sözde iş insanlarını deşifre edeceksin. Billboardlara yazacaksın, savcılığa suç durusunda bulunacaksın, o zaman onlar sokağa çıkamaz!

Yapabilir misin ondan emin değilim, iki yıldır hiçbir şey yapmadın. Sen yapmazsan bir gün yapacak biri gelir....