Toplumsal Haber Merkezi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Koronvirüsle mücadele kapsamında gece temizlik ve ilaçlama çalışmalarına katıldı. Başkan Karalar, Adanalı delikanlılığının koronavirüse karşı yapılmamasını istedi.

Başkan Zeydan Karalar, “Vatandaşlarımızın mümkün mertebe evlerinden dışarı çıkmaması, çıktığında da diğer insanlarla yakın temas kurmaması, öpüşmemesi, tokalaşmaması, kalabalık yerlerde bulunmaması, hapşırıp öksürürken dikkat etmesi gerekiyor. Mecbur kalıp çıkanların da eve gittiğinde giysilerini ve kendisini iyice dezenfekte etmesi önemli. Tıp insanlarımız, yetkililerimiz bunlarla ilgili gerekli bilgilendirmeyi zaten her platformda yapıyor” dedi.

KORONAVİRÜSE KARŞI SEFERBERLİK
Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, adeta seferberlik başlattıklarını anlatan Karalar, Koronavirüsten nasıl korunulacağına dair bilgilerin bulunduğu 1 milyon broşür bastırdıklarını, Adana’nın 100 noktasına dezenfektan standı koyduklarını.  Belediye otobüslerine de 250 adet dezenfektan yerleştirdiklerini belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM
Karalar, sağlık çalışanlarına belediye otobüslerinin ve metronun ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu:

Koronavirüsle savaşta en önemli  gücümüz olan sağlık çalışanlarımızın belediye otobüsleri ve metro ulaşımlarını ücretsiz hale getirdik. Parkomatların bulunduğu yerlerde araçlarını park ederken de ücret ödemeyecekler. Sağlık çalışanlarımızın tamamını yürekten kutluyorum. Korkusuzca, cansiperane çalışıyorlar.

KORONAVİRÜSE DELİKANLILIK YAPMAYALIM
Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle tamamladı:

Sayın Valimizin liderliğinde, kent dinamiklerinin tamamıyla müthiş bir mücadele veriyoruz. İnşallah bu salgından olabildiğince az etkilenip, ucuz atlatacağız… Hijyen, temizlik, kurallara uymak, yakın temas kurmamak, tabii ki mümkün mertebe evlerden dışarı çıkmamak çok önemli. Önlemini al, evde kal, sağlıklı kal. Koronavirüsle ilgili konularda Adana delikanlılığı yapma.