Toplumsal Haber Merkezi

Fahrettin Koca'nın basın açıklaması yapacağının duyurulmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Covid-19 salgını sebebiyle Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir" denildi. Sağlık Bakanı ise yaptığı açıklamada bir Türk vatandaşının testlerinin pozitif çıktığını söyledi. Hastanın bir erkek olduğunu belirten Koca, hastanın hangi şehirde bulunduğunu ise açıklamadı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

COVID-19 salgını sebebiyle, Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir. Yıllık iznin bir sebebe binaen alınmış olması fark etmemektedir. 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi çerçevesinde alınmış olan evlilik, ölüm, analık izni veya 105 inci madde çerçevesinde alınan refakat izni ve 108 inci madde çerçevesinde alınan aylıksız iznin iptali söz konusu değildir. Tüm personele tebliğ edilmesi ve gerekli hassasiyet gösterilmesi hususunda gereğini rica ederim.

NOT EDELİM: İşte Türkiye'de koronavirüs konusunda yetkili 25 hastane

İLGİLİ - Koronavirüs araştırmasını AKP ve MHP engelledi

ÖZEL I Sadece ateş ve öksürük değil: Bu semptomlara da dikkat

NE OLMUŞTU?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinden itibaren yeni tip koronavirüsle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti. Dün Türkiye'de koronavirüs riski altında olmadığı yönünde açıklamalar yapan Koca, bugün bir anda "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu anda tespit edilmiş koronavirüs vakası yok ancak her an çıkabilir. Koronavirüs Türkiye'de 1 saat sonra da 1 gün sonra da çıkabilir" açıklamasını yapınca kafalar karışmıştı.

Koca son olarak da, koronavirüs önlemleri kapsamında okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'yla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini ifade etmişti.