Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takviminin vaka sayılarını arttıracağını söyledi. 

Bulut, ''Normalleşmenin şimdi başlaması, Türkiye’de vaka sayısını katlayacaktır. Zaten şu an deklare edilen 120 bin gibi resmi rakamı 3 ile çarpmalıyız'' ifadelerini kullandı.

Mezopotomya Ajansı'na konuşan Bulut, normalleşme adımlarının Haziran'ın ikinci haftasında atılması önerisinde bulundu.

İLGİLİ - Profesör itiraf etti: Bilim Kurulu'nun uyarıları dinlenmiyor

VAKALARDA ÜÇTE BİR POZİTİF
Bulut, ''Normalleşmenin şimdi başlaması, Türkiye’de vaka sayısını katlayacaktır. Zaten şu an deklare edilen 120 bin gibi resmi rakamı 3 ile çarpmalıyız. Vakaların sadece üçte birinde test pozitif gözüküyor ama radyolojik görüntülemelerle ve diğer klinik bulgularla Kovid-19 tedavisi almış iki katı kadar bir nüfus var. Bir de yüzde 20-25 kadar belli-belirsiz hastalığı geçiren kitle var. Bunların tümünü topladığınızda, Türkiye’nin vaka sayısı 450-500 bin kadardır. Koronavirüs aşısı henüz çıkmadığı için erkenden bir normalleşmeye geçersek bu rakamlar katlanıp milyonlara ulaşır” sözlerini de sarf etti.

İLGİLİ - Bilim Kurulu üyesi: Uygulamayla ilgili hiçbir bilgimiz yok

KARARLAR SERMAYE İÇİN ALINIYOR
Kararların sermayenin çıkarları için alındığını söyleyen Bulut, ''Turizm işletmecisinden Turizm Bakanı, sağlık işletmecisinden Sağlık Bakanı, özel okul işletmecisinden de Milli Eğitim Bakanı yaparsanız alınan kararlar ranta dönük olur. Türkiye’de bir rant şebekesi var. Bu rant şebekesi siyasi önceliklerini, sağlık ve toplumsal önceliklerin önünde tutuyor. Bu normalleşme için alınan kararların böyle okunması gerekir. Alınan kararlar sermayeye yönelik kararlardır'' dedi.