Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye'de koronavirüs salgını AKP'nin sağlık politikası sayesinde kontrolden çıktı. Türk Tabipler Birliği şu anda Türkiye'deki gerçek günlük vaka sayısının 50 bin olduğunu açıklarken Sağlık Bakanlığı ise son olarak 5 bin 532 vaka açıkladı. Bugün 135 yurttaşımız da hayatını kaybetti.

Salgını kontrol altına alamayan iktidar, salgına karşı getirdiği yasak ve kısıtlamaları da halka tarif edemedi. İlan edilen sokağa çıkma yasağı kafaları karıştırdı, yurttaş yasakların ne zaman başlayıp bittiğini çözemedi. Derken, ilk sokağa çıkma yasağı 20:00 itibarıyla başladı. Sokağa çıkma yasağı, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında hafta sonu ülke genelinde uygulanacak.

İlk hafta sonu kısıtlaması 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi 05.00'e kadar uygulanmış olacak.

CEZALAR NE?
Öte yandan koronavirüs yasaklarının ihlali durumunda yurttaşa kesilen para cezaları da yeniden gündeme geldi.

İşte koronavirüs yasakları ve ihlal durumunda ödenecek ceza miktarları

  • Sigara içmek: 900 TL
  • Maske takmamak: 900 TL
  • Sosyal mesafe kuralının ihlali: 392 TL
  • İşyeri açma kapama saatlerine riayet etmemek: 3,150 TL
  • Karantina ihlali: 3,150 TL
  • Sokağa çıkma kısıtlamasının ihlali: 3,150 TL

KAMU KURUMLARINA YENİ GENELGE
Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, tüm kamu kurumlarına koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler konulu bir genelge gönderdi. İdare amirlerinden izinler konusunda ve esnek çalışmaya dair talimat ve genelgelerin uygulanması istendi.