Türkiye’de Kurban Bayramı ile beraber sahillerde gelen görüntüler endişeleri arttırdı. Tatilcilerin koronavirüs önlemlerine dikkat etmediği gözlendi. Yaşananlar koronavirüs vakalarının da artmaya başlamasıyla, hastanelerin dolduğu iddiaları gündeme geldi.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise, dün yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde kent olarak yoğun dönemden geçtiklerini belirtmişti. Koç, "Pandemide yoğun bir süreç yaşıyoruz Konya olarak. Bu nedenle de Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tamamen pandemi hastanesi olarak hizmet devam edecek. Yine orada acil hizmetleri ve yatak yoğunluğu açısından ve elektif dediğimiz Covid-19 dışı hastalarımızın tedavilerinin yapılması açısından Şehir Hastanemiz büyük bir yükü kaldıracaktır" derken, "Pandemiyi güzel yönetiyoruz ancak vatandaşlarımızdan ricamız; maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız" demişti.

BAKAN KOCA YANITLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, bazı illerde hastanelerin dolduğu iddialarına bir yanıt verdi. Koca, söz konusu iddiaları yalanlayarak, koronavirüs nedeniyle kapasitesi dolu olan bir hastanenin olmadığını belirtti.

Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iddiaları yalanlarken, “COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur” ifadelerini kullandı.