Normalleşme sürecine temkinli yaklaşan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programına konuk oldu. Prof. Şenol, ‘’Bugün caddeler insan kaynıyordu. İnsanlara deli misiniz, şaka mı yapıyorsunuz demek istiyorum. Bir hekim olarak 3 aylık emeğimizin boşa gittiğini hissediyorum’’ dedi.

Esin Davutoğlu Şenol, programda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz evimizde oturuyoruz diye virüs bir yere gitmedi. Bizimle buluşmak için hazır bekliyor. Dışarıya çıktığımız anda ya da kalabalığa girdiğimiz zaman başımız derde girecek. Ben Ankara’da yaşıyorum ve  bugün Tunalı Hilmi ve Bahçelievler’de gündüz bu saatte ilk defa uğruyorum. 3 aydır ev ve işimden  başka bir yere gitmiyorum. Gördüğüm manzara çok ürkütücüydü. Çok kızgınım. İnsanların bu sürecin bu şekilde gidemeyeceğini bilmesi gerekiyor. Bağışıklık kazanmak diye bir macera yok, bunu hepimiz biliyoruz. Bu maceranın soğu bağışıklıkla bitmez. Virüs affetmiyor, çok bulaşıcı ve biz evimizde durarak bulaşma riskini biraz yatıştırdık. Belirti ve buğuların çıkması uzun bir zaman alıyor. Diyelim ki bugün bulaştı siz bunu 14 gün sonra öğreniyorsunuz. Sonrasında alacağınız tedbirler gecikmiş oluyor.

TRAFİK, KAFELERİN DOLULUĞU VE KUYRUKLAR...

Biz hastaneler olarak bütün hastaları, servisleri iptal ettik. Bu hastalar bütün servisleri kapladı. Şimdi ise normale dönmek zorunda olan tek bir yer var orası da hastanelerin bir bölümü. Ciddi hastalar sokaklarda kaldılar. Parası olmayan, özel hastanelere gidemeyen artık bunu tolere edebilecek durumda değil. Biz hastanelerde yüzde 100 olarak kullandığımız servisleri yüzde 20’ye indireceğiz.

2. dalgadan çok hastane kapasiteleri ve bizlerin fiziksel ve zihinsel tükenmişliği sıkıntılı geçer. İnsanlara deli misiniz? şaka mı yapıyorsunuz? Demek istiyorum. Bugün sanki paralel evrene ışınlanmış gibi bir hisse kapıldım. Trafik, kafelerin doluluğu ve kuyruklar tamamen delilik. Bebek arabasıyla gezenler, 90 yaşında olup dışarıda olan da var. Ben 65 yaş üstünün bu şekilde eve kapatılmasını çok da memnun değilim. 3 ayımın heba olduğunu hissettim bir hekim olarak. İnsanlarda algı farklı olmuş diye düşünüyorum. Bir ilacı var ve ilacın da ne işe yaradığını bilmiyoruz onu da veriyorlar bize evlerimize gönderiyorlarmış gibi bir algı mı, bir delilik hali mi, yoksa bunalmışlıktan kaynaklı bir patlama mı şuan da çözemiyorum ama bu böyle giderse bu kadar aktif vakayla bu kadar erken hareketlenmek bize pahalıya patlar.