Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19'a karşı üretilen aşılar ve bu aşılarla ilgi tartışmalar aşı karşıtlarına gün doğurdu. Manipüle edilmiş veriler ve haberlerle yapılan aşı karşıtı propaganda, Türkiye'de büyük etki yarattı ve toplumu ikiye böldü...

Aşı karşıtı gericilerin karşısında duran uzmanlar, konuyu abuk subuk noktalardan ele alınca iş daha da içinden çıkılmaz bir hale gelebiliyor. Prof. Dr. Bingür Sönmez örneği de bunlardan biri.

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, FOX TV'de sabahları ekrana gelen 'Çalar Saat' programına çıktı ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Sönmez'in gündeminde Covid-19 salgınına karşı tek kurtarıcı yöntem olan aşı üretimi ve aşılama çalışmaları da vardı. Muhtemelen Ocak ayı içinde herkese aşı yapılacağını söyleyen Sönmez, aşı yaptırmayanları da "vatan haini" ilan etti. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

Yayında "Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan hainidir. Onlara kız bile vermeyeceğiz" diyen Sönmez, "İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok ama kurallar koyacağız, devlet dairelerine bile giremeyecekler, otobüse binemeyecekler" ifadelerini kullandı.

KOMPLO TEORİCİLERİNİN ARADIĞI FIRSAT
Prof. Dr. Bingür Sönmez'in bu açıklamaları, gündeme bomba gibi düştü ve kısa sürede yayıldı. Bu açıklamalar sayesinde uzun zamandır dillendiren uçuk kaçık komplo teorileri de tekrar güçlü bir şekilde konuşulmaya başlandı.