Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19'a karşı üretilen aşılar ve bu aşılarla ilgi tartışmalar aşı karşıtlarına gün doğurdu. Manipüle edilmiş veriler ve haberlerle yapılan aşı karşıtı propaganda, Türkiye'de büyük etki yarattı ve toplumu ikiye böldü...

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu konu tartışılmaya devam ederken koronavirüs aşısıyla ilgili yorum yapan psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, aşının zorunlu olması ve olmayanlara cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Ulaşabildiği ilk aşıyı olmak istediğini belirten Arif Verimli, “Benim gönlüm Moderna'nın aşısında. O da belki seneye. Sinovac, BioNTech şu an hangisi olursa vurulacağım. Çin aşısı deyip küçümsemeyin. Bizim tıpta klasik aşı dediğimiz değerli bir aşı. Aşı olacağım" ifadelerini kullandı.

'AŞI OLMAYANLAR EVLENEMESİN'
Verimli'nin son açıklamasında kullandığı, "Aşı olmayacakların noter işleri, tapu işleri yapılmasın. Vergi yapılandırmasından yararlanmasın, herhangi bir derneğe üye olamasınlar, pasaportları askıya alınsın, vize verilmesin, aşı olduğunu kanıtlamayan nikah yaptıramasın" ifadeleri ise sosyal medyada gündem oldu.

Verimli daha sonra gelen tepkiler üzerine bu mesajını sildi.