Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye onu dünyayı sarsan salgının ilk günlerde yayınladığı vasiyetle tanıdı. Toplumsal'ın yayınladığı vasiyetiyle sağlık emekçilerinin çığlığı olan 'florence’in talebesi', "Yaklaşık 20 yıldır çalışıyorum. 20 yıl daha çalışırım evelallah. Bir gün of demedim. Bundan sonra da demem. Hastalarımdan çok kereler çeşitli hastalıklar kaptığım oldu. Saldırıya maruz kaldığım da oldu, takdir edildiğim de. Ama ilk defa korkuyorum..." ifadeleriyle virüsün ciddiye alınması gerektiğini ilk duyuranlardan olmuştu.

İLGİLİ - Bir sağlık emekçisinin Türkiye'ye vasiyeti: Babasız büyüttüğüm evladımı okutun

Twitter'da 'florence’in talebesi' ismiyle yer alan bir yoğun bakım hemşiresi, vasiyetinde ise "Eğer bu işten yenik düşersem, ülkeme vasiyetimdir... Evladımı okutun lütfen. Çok iyi bir çocuktur. Dersleri de iyidir. Hayvanları sever, gözetir. Tarihçi olmak istiyor. Çok güzel donatıyor kendini. Okuyor, araştırıyor. Öğretmenleri de değer veriyor ona. Yüzünüzü kara çıkarmaz. O da ülkesine borcunu öder, inanıyorum" demişti.

'TESTİM POZİTİF ÇIKTI...'
Sağlık emekçisi bugün koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. "Üzülerek paylaşmak zorundayım. Covid testim pozitif çıktı" diyen yoğun bakım hemşiresi, "Akciğerlerimdeki tutulum yüzünden hastaneme yatışım yapıldı. Duanızı eksik etmeyin ne olur... Kendinizi koruyun. Bu hastalık gerçek ve daha başındayken belirtileri ağır" ifadelerini kullandı.

'ÇABAMIZIN ZİYAN OLDUĞUNU GÖRMEK AĞIR'
florence’in talebesi, "Ben çok üzgünüm, en çok meslektaşlarım için üzgünüm ki; emeğimizin hiçbir kıymeti yok, çabamızın ziyanını görmek çok ağır. Böyle olmayabilirdi, çok yazık gerçekten" diye yazdı.


Toplumsal editörlerinin notu: florence’in talebesi, sizi salgının ilk gününden beri verdiğiniz mücadeleyle tanıdık ve halka da tanıtmayı, sesinizi ulaştırmayı görev bildik. Halkın hemşiresi bu günleri de atlatacak. Dualarımız sizinle.