Toplumsal Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün akşam saatlerinde "Hasta sayımız 359’a ulaştı. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu" demişti. Türkiye'de vaka sayısı, salgının Türkiye'ye ulaştığı açıklanan ilk günden bu yana istisnasız bir şekilde katlanarak artıyor.

Koca'nın son tabloyu açıklamasının ardından bu artışlara dair çarpıcı yorumlar gelmeye başladı. Bu yorumlardan en dikkat çekeni ise, aynı zamanda eczacı olan Özgür Özel'den geldi. CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye'nin onuncu gününde ortaya çıkan tabloyla İtalya'nın onuncu günündeki tabloyu karşılaştırdı.

ONUNCU GÜNDE İTALYA'YI GEÇTİK
Bugün itibariyle, ölüm sayısında yeni tip koronavirüsün çıkış yeri olan Çin'i geçen İtalya'nın onuncu günündeki tablo, Türkiye'nin bugün ulaştığı tablodan daha iyi...

"Çok ama çok üzülerek bir gerçeği ifade etmem gerekiyor" diyen Özgür Özel, "10. gün vaka sayılarına bakacaksak 10. günümüzde İtalya'nın 10. gününden kötüyüz!" ifadelerini kullandı. Onuncu günde İtalya'da vaka sayısının 323 olduğunu hatırlatan Özel, "10'uncu günde bizde vaka sayısı 359 oldu. Çok ama çok dikkatli olmalıyız. Mesele çok ciddi" dedi.

İLGİLİ - İtalya'da ölü sayısı Çin'i geride bıraktı

İtalya'da Kovid-19 yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı bugün 3 bin 405'e yükselmişti. İtalya, böylece dünyada can kaybının en yüksek olduğu ülke haline geldi.