Toplumsal Haber Merkezi

Koronavirüs salgınında da yurttaşların dikkatle izlediği, Türkiye'nin en köklü tıp akademilerinden olan Çapa Tıp Fakültesi'nde akla hayale sığmayacak olaylar yaşanıyor.

Dün, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir saati aşan elektrik kesintisi yaşandı ve daha öncesinde yaşanan kesintilerde anında devreye giren jeneratörler devreye girmedi. Salgın konusunda da kritik bir hastane olan Çapa Tıp’ta yoğun bakım servisi dahil bazı bölümlerde personel oldukça zor durumda kaldı.

Bugünse Çapa Tıp Fakültesi'nde hastalıkla burun buruna uzun saatler çalışan hasta bakıcı ve hemşirelere verildiği iddia edilen ‘akşam yemeği’ paylaşıldı.

Paylaşılan fotoğraflar şöyle:

İddialara dair henüz bir açıklama gelmedi.

Ancak...

Günler önce de Çapa Tıp'ın tıbbi malzeme eksiği çektiği ileri sürülmüş, böyle bir durumun Çapa Tıp gibi köklü bir hastaneye yakışmadığı eleştirileri gelmişti. Bu eleştiriler üzerine fakültenin ve hastanenin bağlı olduğu İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklama yapıp iddiaları yalanlamıştı. Açıklamada "İstanbul Tıp Fakültesi’nde herhangi bir sağlık malzemesi eksikliği bulunmamakta, Sağlık Bakanlığımız ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar sonucunda her türlü malzeme ihtiyacı karşılanmaktadır" denilmişti.

AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise bu açıklamayı Twitter'ından paylaşarak "Çapa’dan da sosyal medya yalanlarına açıklama geldi!" demişti.