Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye özel hastane patronu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamasındaki şifreleri çözmeye çalışıyor. Koca'nın matematik problemine benzetilen açıklaması kafaları oldukça karıştırdı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni vaka sayısını açıkladı. İki kişiye daha koronavirüs tanısı koyulduğunu söyleyen Koca "Avrupa ülkelerinden gelmiş yedi, Amerika’dan gelmiş üç vakamız var. Durum üzücü ama… Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir" dedi.

Türkiye'de 6 vaka zaten vardı. Bu vakalardan birinin gözlem altındaki iki yakınında daha koronavirüse rastlandı. Bunun haricinde Avrupa ve Amerika'dan gelen 10 kişiyle birlikte vaka sayısının 18'e çıktığı varsayılıyor.

BAKAN TEKRAR AÇIKLAMA YAPTI
Fahrettin Koca Türkiye'nin merak ettiği soruya cevap verdi... İlk açıklamasından sonra bir tweet daha atan Koca, Türkiye'de görülen koronavirüs vaka sayısını bu kez net olarak açıkladı.

Koca'nın açıklaması şöyle:

Az önce açıklanan ve yeni olan vaka sayısı, toplam 12’dir. Bunlardan 2’si ilk vakamızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18’dir. Vaka sayısı bilgisi açık, tam olarak bu şekildedir.