Koronavirüs ile mücadelede maske ve mesafe kurallarına sürekli dikkat çekilirken bir doktorun feryadı, acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Salgın nedeniyle babasını toprağa verdiğini açıklayan doktor, maske takılması konusunda isyanını dile getirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan doktor Halit Yücel, "Şu saatten sonra maskeyi istediğiniz yere takabilirsiniz. Gece gündüz çalışıp beni yetiştiren insanı BABAMI kendi ellerimle toprağa verdim az önce. Mesleğimin ilk yılında, bir salgın hastalık yüzünden CANIMIN üstüne toprak attım az önce" ifadelerini kullandı.

Doktor Halit Yücel sosyal medya hesabından 4 Ağustos’ta kendisinin ve ailesinin korona virüs testinin pozitif olduğunu duyurarak "Pandemi sürecinde acilde, son 2 aydır ara ara covid pol’de çalıştım. Covid test sonucum pozitif geldi. Ailemde herkes pozitif. Hastanede tedavi alıyoruz, babam yoğun bakımda. Kas ve kemik ağrıları, ateş, öksürük, tat ve koku kaybım var. Maskesiz dolaşmayın" demişti.

BAKAN KOCA'DAN YARDIM İSTEMİŞ
Öte yandan Yücel'in, daha önce de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan babasının tedavisi için "immun plazma" konusunda yardım istediği ortaya çıktı.

Twitter'dan Koca'ya seslenen doktorun o mesajı ise şöyleydi:

Babama immun plazma arıyorum, bulamadım. Yardımcı olur musunuz lütfen.