Donanma Komutanlığına bağlı Gölcük Tersane Komutanlığı’nda çalışan bir işçide koronovirüs çıktı. Kocaeli Denge, hem fabrika kaynaklarından hem de sendika kaynaklarından olayı doğrulattı. Gölcük Tersane Komutanlığı’nın elektrik atölyesindeki bobinaj kısmında çalışan A.K. isimli işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

İDARİ İZİN VERDİLER
Kocaeli Denge'den Caner Aktan'ın haberine göre, bobinaj kısmında çalışan diğer 7-8 işçi de teste girdi. Teste giren işçilerin sonuçları negatif çıktı. Bobinaj kısmında çalışan işçiler idari izinli sayıldı. Öte yandan tersanedeki 60 yaş üstü işçiler ve 60 altı kronik rahatsızlığı olan işlere de idari izin verildi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI TALEP ETTİ
Bu gelişmeler üzerine Harb-İş Sendikası İkinci Başkanı Remzi Köstence ve İdari Sekreter Korkut Gökbayrak Gölcük Tersane Komutanlığı’na bir resmi yazı yazarak tersanede çalışanların tedirgin olduğu ve bu nedenle de İş Sağlığı Güvenlik Kurulunun olağanüstü toplanmasını talep etti.

2 BİN 500 İŞÇİ ÇALIŞIYOR
Gölcük Tersane Komutanlığı’nda yaklaşık 2 bin 500 işçi çalışıyor. Bu rakam dikkate alındığında ve işçilerin toplu olarak servis kullanması dikkate alındığında işçileri büyük bir riskin beklediği söylenebilir.  İşçilerin tamamı idari izin talep ediyor. Ayrıca yeni alınan karar gereği yemekhanede toplu olarak yemek yenmesi yasaklanmış durumda.