Toplumsal Haber Merkezi

WhatsApp'ın yeni gizlilik politikaları kapsamında kullanıcıların 8 Şubat 2021 tarihine kadar güncellenen koşullara onay vermeleri gerekiyor. Yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların ise bu tarihten itibaren WhatsApp kullanamayacağı bildiriliyor.

Şirket, bu kararına ilişkin kullanıcılardan gelen yoğun eleştiriler sonrası yaptığı açıklamada "Avrupa Bölgesi" kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini ve bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketiyle paylaşılmayacağını duyurmuştu.

WhatsApp'ın kullanıcı gizlilik sözleşmesinde yaptığı değişikliklerin ardından kullanıcılar, alternatif mesajlaşma uygulamalarına ilgi göstermeye başladı.

Android’in uygulama mağazası Play Store ve İOS marketi App Store’da WhatsApp alternatifi uygulamalar arasında en dikkat çekenleri ise Telegram ve Signal oldu.

Telegram uzun bir süredir Türkiye’de kendine yer edinmeye başlamıştı. Signal ise özellikle Elon Musk’ın sosyal medya hesabından yaptığı “Signal kullanın” paylaşımı sonrası ön plana çıktı. Öyle ki her iki uygulama da Türkiye'de en popüler mesajlaşma uygulamaları listesinde WhatsApp'ı geride bıraktı.