Sosyal medya devi Twitter, bugün yaptığı açıklamada seçmenleri yanlış yönlendirecek uydurma haber ve yalanlara son verecek bir dizi yeni kuralı duyurdu.

Indepentent'ın haberine göre, Twitter yeni kurallarının bir parçası olarak politikacıların yanlış iddialarını uyarı ekranlarının arkasına gizleyecek ve yanlış yönlendiren paylaşımlar hakkında daha belirgin etiketler koyacak.

Yeni kurallar; 20 Ekim tarihinden itibaren firmanın bu kuralların gerekliliğini yeniden değerlendireceği, ABD'deki seçim haftasının sonuna kadar yürürlükte kalacak.

Twitter, bu uyarıları geçmek zorunda kalacaklarından, kullanıcıların yanlış bilgi içeren twitleri görmelerinin daha zor bir hale geleceğini söylüyor.

Uyarıda "Bu twitte paylaşılan içeriğin hepsi veya bir kısmı tartışmalıdır veya yanlış yönlendirici olabilir" yazacak.

Yorumcular, firmanın bu uygulamasının bu platformun en tartışmalı kullanıcılardan biri olan Trump'a ciddi etki edeceği görüşündeler.

Twitter yeni kurallarıyla aynı zamanda kullanıcıları bir gönderiyi paylaşmadan önce düşünmeye teşvik ettiği gibi, yanlış bilgi içeren bir içeriği retweet etmek isteyen bir kişiyi paylaşmadan önce "güvenilir bilgiye" yönlendirecek.