İçerikleri zaman zaman tartışmalara neden olan Netflix’in çalışanlarına gönderdiği mesajda herkese rest çekerek içeriklerle sorun yaşayanların işten ayrılabileceği mesajı verdiği iddia edildi.

Şirket çalışanlarına bir mesaj gönderdi. Bu mesajında ise şirketin içeriklerini beğenmedikleri takdirde ayrılabileceklerini belirtti.

Netflix sözcüsü, şirketin kültür sayfasını 2017’den beri ilk kez Perşembe günü güncellediğini söyledi. Ayrıca sözlerine, şirketin son 18 ayını çalışanlarla dahili olarak kültürel sorunları tartışarak geçirdiğini de ekledi.

Bu güncellemede ise platform, izleyicilere nasıl çeşitli programlar sunduğunu belirten ‘sanatsal ifade’ adlı bir bölüm de yer aldı. Bu bölümde ise şirket, belirli sanatçıları sesleri sansürlemek yerine, izleyicilerin kendileri için neyin uygun olduğuna karar vermelerini sağladığını belirtti.

Bunun yanı sıra akış devi, bazı başlıkların kendi kişisel değerlerine aykırı olduğunu görmelerine rağmen, hikayelerde çeşitliliği desteklediklerini söyledi. Netflix, çalışanlarına gönderdiği mesajda ise çalışanlarının ‘zararlı olduğunu düşündüğü içerikler üzerinde çalışmaları gerekebileceğini ve bunu yapmakta zorlandıkları takdirde ayrılmaları gerektiğini’ söyledi.

Netflix İcra Kurulu Başkanı ve içerikten sorumlu genel müdür yardımcısı Ted Sarandos, personele gönderilen e-postalarda özel ekibin yanında yer aldı. Daha sonra, çalışanlarla iletişim kurma çabalarının bozulduğunu belirtti.