Arama motoru Google'da birçok ülkeyi kapsayan erişim sorunu yaşandı. Google’da meydana gelen yavaşlama sunduğu tüm hizmetlerde aksamaya neden oldu.

Google'a erişimde Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, ABD, Sırbıstan ve 18 ülkede sorunu yaşandı. Türkiye'de ise erişim sorunu özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Konya'da illerinde etkisini gösterdi. Ayrıca YouTube, Gmail, Google Analytics ve arama sayfası çalışmadı.

İnternet trafiğini gözlemleyen NetBlocs da, Google'ın yanı sıra Youtube ve Gmail'e de bazı ülkelerden girilemediğini duyurdu. NetBlocs, sorunun en yoğun etkilediği yer olarak Türkiye'yi işaret etti, sorunun hükümetlerin sansür girişimlerinden kaynaklanmadığını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Google servislerinin çökmesiyle ilgili açıklama yaptı. Sayan, “Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır” dedi.

Google Sözcüsü özür diledi
Webrazzi’nin haberine göre, kullanıcıların bugün yaşadığı Gmail, Google Drive, Takvim, Google Play ve Chrome tarayıcısını etkileyen problemin kimlik doğrulama sistemindeki bir arızasından kaynaklandığı düşünülüyor. Konu ile ilgili konuşan Google sözcüsü, kullanıcılardan özür dilerken, sorunun devam etmesi halinde Apps Status Dashboard‘un takip edilmesi gerektiğini iletti.