Güvenlik firması ZecOps’tan gelen bir açıklamaya göre Apple’ın iOS işletim sistemlerine sızmayı sağlayan nadir bir güvenlik açığı bulunuyor. İlk olarak Motherboard’a açıklanan hata, iOS 13’ü hedef alan hackerl'ar tarafından kullanılıyor.

Webtekno'nun derlediği habere göre ZecOps’un kurucusu olan Zur Avraham, bu açık konusunda önemli açıklamalar yaptı. Avraham, açığın dışarıda birileri tarafından istismar edildiğini açıkladı. Açığın özellikleri hakkında da bilgi verdi.

Avraham, keşfettikleri açıklardan birinin uzaktan tetiklenebildiğinin gayet açık olduğunu söylerken, bir tanesinin de uzaktan tetiklenebilmesi için başka bir açık daha gerektiğini belirtti. İlk açık çok daha tehlikeli zira herhangi bir linke tıklanmasını ya da kullanıcı hatasını gerektirmiyor.

ZecOps açık hakkında çok fazla bir detay vermedi, özellikle de açığın nasıl giderilebileceği konusunda hiçbir açıklama yapmadı. Yine de açıktan zarar görenler arasında ABD’nin büyük firmalarında çalışanların, üst düzey bir Alman’ın, Japonya’dan bir yöneticinin ve Avrupalı bir gazetecinin yer aldığını belirtti.

ZecOps’a göre bahsi geçen açık, Apple’ın mail uygulamasını hedef alıyor. Firma bu açığın üçüncü parti birilerinden satın alındığını ve bir ulus devlet tarafından izleme çalışmalarında kullanıldığını söylüyor.