İşte taco ekmeği tarifi:

Malzemeler:

Taco Ekmeği İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı ılık su

Taco İç Harcı İçin:

  • 300 gram dana kıyma veya tavuk kıyma (isteğe bağlı)
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı taco baharatı (veya chili tozu)
  • Tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı siyah fasulye (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş cheddar veya kaşar peyniri
  • 1 su bardağı doğranmış marullar
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1/2 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı doğranmış jalapeno biberleri (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı salsa sos
  • 1/2 su bardağı ekşi krema

Yapılışı:

Taco Ekmeği:

  1. Un, kabartma tozu ve tuzu bir karıştırma kabına ekleyin. Sıvı yağı ve ılık suyu ilave edin ve karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur elastik ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika boyunca yoğurmak iyi sonuç verecektir.

  2. Hamuru biraz un serpilmiş tezgaha alın ve 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayarak ince diskler halinde açın.

  3. Bir tavada orta ateşte ısıtılmış ve hafifçe yağlanmış bir tavada her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.

Taco İç Harcı:

  1. Eğer kullanıyorsanız, kıymayı tavada sıvı yağ ile kavurun. Kıyma renk değiştirip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

  2. Soğan ve sarımsağı ekleyin, yumuşayana kadar soteleyin.

  3. Taco baharatını (veya chili tozunu), tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin.

  4. Mısırı ve siyah fasulyeyi ekleyin (isteğe bağlı) ve karıştırın. 2-3 dakika daha pişirin.

Servis:

  1. Her taco ekmeğinin içine kıymalı harçtan ekleyin.

  2. Üzerine rendelenmiş peynir, marullar, domates, zeytin ve jalapeno biberleri (isteğe bağlı) koyun.

  3. Son olarak, üzerlerine salsa sos ve ekşi krema sıkarak servis edin.