Uzun süredir transfer haberlerinin başında yer alan Borussia Dortmund'un Norveçli yıldızı Erling Haaland, tercihini yaptı.

Adı Real Madrid ve Barcelona gibi takımlarla da geçen Haaland, gelecek sezon Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin forması giyecek.

Manchester City, bu transfer için Borussia Dortmund'a Haaland'ın serbest kalma maddesi olan 75 milyon euroyu ödeyecek. Hafta içerisinde serbest kalma maddesinin ödenip Manchester City’ye resmen katıldığı açıklanacak olan Haaland, yeni kulübünden haftada 600 bin Euro ücret alacak.

Norveçli yıldız futbolcu 2020 Ocak ayında Salzburg'dan Borussia Dortmund'a transfer olmuştu.

Eski Nottingham Forest, Leeds United ve Manchester City orta saha oyuncusu Alf-Inge Haaland’ın oğlu olan Haaland, kariyerine Norveç’te Bryne ve Molde’de başladı. ardından Ocak 2020’de Dortmund’a katılmadan önce Avusturya ekibi Red Bull Salzburg ile bir yıl geçirdi.

Dortmund’da 88 maçta 85 gol atan Haaland, Real Madrid, Barcelona, ​​Bayern Münih ve Paris Saint-Germain gibilerin devlerine ilgisine rağmen doğduğu topraklarda babasının formasını giydiği Premier Lig şampiyonu Manchester City’yi seçti.