Yandaş Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugün “Bugün Galatasaray’ın “Kurtuluş Günü” olacak.. mı?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Uluç, bugün mahkemeden Galatasaray’ı seçime götürecek bir karar çıkacağını öngördüğünü yazdı. Mahkemeyse, ilk duruşmada davanın reddine karar verdi. Mahkemenin verdiği karara göre, Galatasaray Derneği'ne kayyum atanmayacak.

Hıncal Uluç şu ifadeleri kullandı:

Çağlayan 7. Sulh Hukuk Mahkemesi bugün, (Benim hukuk bilgi ve kültürüme göre kesin görünse de) büyük bir olasılıkla, Galatasaray'ın kurtuluş kararını verecek ve Mustafa Cengiz'i, daha önce gene mahkemelerce alınan "Seçim Kararı"nı uygulamaya mahkûm edecek.

Bir daha ve de asla seçilemeyeceğini bilen Mustafa Cengiz de, bin türlü hukuk numarasıyla ertelettiği seçimleri, hatta bu mahkeme tarafından tayin edilecek günde yapmaya mecbur olup, kulübün başından çekip gidecek.

Biliyorsunuz.. Dursun Özbek, muhaliflere, hazırlanma, hatta aday listesi hazırlama fırsatı bile vermeyen bir "Yıldırım Seçim" kararı almış, Mustafa Cengiz de "Derhal Kongre" vaadi ile, Dursun Özbek'ten kurtarmak için birleşenlerin oylarıyla o seçimi kazanmıştı.

Ama o zamana kadar sahip olduğu benzin istasyonuna gelenlerin bile tanımadığı Cengiz'e, gazetelerin manşetlerine, TV'lerin spor haberlerine çıkmak öyle cazip gelmişti ki, sözünü unuttu. Bir daha seçim lafını ağzına almadı..

'CENGİZ BU KARARI UYGULAMADI'
“Bunun üzerine muhalifler bir daha birleştiler ve kongrede Cengiz'i ibra etmediler” diyen Uluç yazısını şöyle sürdürdü:

Galatasaray Tüzüğü'ne göre, 45 gün içinde seçim kararı alması gerekiyordu. Cengiz adının "Mustafa" olduğunu bildiği gibi, seçim olursa kaybedeceğini de biliyordu. Kongrenin kendisini ibra etmemesi kararına mahkemede itiraz etti.

Sayımın hatalı yapıldığını iddia ediyordu, bir. Hükümet komiseri ve kendi temsilcileri dahil, açık sayım tüm kongrenin önünde yapılmıştı oysa.. Bu tutmayacağı için, ‘Biz mali ibra aldık. Ayrıca idari ibra gereksizdi’ diye Galatasaray Tüzüğü'ne rağmen ve o tüzüğün açık hükümlerine karşı bir dava daha açtı. Bu da iki.. Bu itirazın da tüzüğe ve hukuk düşüncesine aykırı olduğu belliydi.

Mali ibra, kulübün hesapları üzerine yapılıyordu. O hesaplarda tek kuruş usulsüzlük yoksa, kongre tabii mali ibra edecekti. Ama o yönetim, sportif bakımdan kulübü batırmışsa, voleybol ve basketbolda sıradan bir takım haline gelip, öteki branşlarda yok etmisse, idari ibrayı nasıl alabilirdi?.

O ayrı bir konu değil miydi?. Zaten kulüp anayasası, "tüzük"te de bu sebeple mali ve idari ibraların ayrı ayrı yapılacağı kesin kuralı yer almıyor muydu?. Mustafa Cengiz takımı "Yürütmeyi durdurma", falan filan isteyerek, mahkeme sürecini uzattıkça uzattı. Ama sonunda, "Seçim Kararı" çıktı. Cengiz bu kararı uygulamadı.

Bunun üzerine, muhalifler, İstinaf Mahkemesi'ne giderek, "Seçim Kararı"nın uygulanması kararı istediler. İstinaf Mahkemesi, "Seçim yapılmalı" dedi. İstinaf Mahkemesi'nin kararları kesin olduğu halde, Mustafa Cengiz, bunu da uygulamadı. Bunun üzerine "İstinaf Mahkemesi kararının uygulanması ve seçim tarihinin mahkeme tarafından belirlenmesi davası" açıldı.

'FARKLI KARAR HİÇ AMA HİÇ MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR2
Uluç yazısını şöyle noktaladı:

İşte bugün Çağlayan 7. Sulh Hukuk Mahkemesi, ‘kesin olan İstinaf Mahkemesi kararına göre, seçim tarihini belirlemek için açılan dava’da karar verecek.

Biraz hukuk fikriniz varsa, sonuç ne olur diye düşünün bakalım. Alınan kesin bir mahkeme kararı ve bu kararı uygulamayan bir "davalı" var. Siz de hâkimsiniz.. Ne karar verirsiniz?.

Mahkeme sürecini adım adım yaşayan muhaliflerle konuştum.

‘Mustafa Cengiz seçimden, ölümden korkar gibi korkuyor ve kaçıyor.

Bu yüzden çok iyi bir avukatlık şirketiyle anlaştı. Usul yasaları dahil her ama her şeyi zorlayıp geciktirmeye çalıştılar. Ama artık tüm yollar tıkandı. 7. Sulh Hukuk, İstinaf Mahkemesi'nin kesin kararının uygulanması talebini durduramaz ve erteleyemez’ dediler.. ve eklediler..

‘Mustafa Cengiz'in anlaştığı T&C Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'nun Ticaret siciline bakın.. Avukat Melih Telli Kurucu Ortak. Av. Muzaffer Enes Cirit Kurucu Ortak isimlerini göreceksiniz.’ Cirit soyadı yabancı değil.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit.. Muzaffer Enes Cirit, Yargıtay Başkanı'nın oğlu.. Mustafa Cengiz'in o büro ile anlaşması, ‘yargıyı etkilerim’ umudundan.. Ama etkilemedi tabii.. Öyle şey olur mu?.

Sulh Hukuk Mahkemesi de, İstinaf da hep Cengiz aleyhine karar verdi. Bugün de, elde bu Galatasaray Tüzüğü ve bu mahkeme kararları varken, 7. Sulh Ceza'nın farklı karar vermesi hiç ama hiç mümkün görünmüyor. Bugün, Galatasaray'ın ‘Kurtuluş Günü’ olacak!.

MAHKEMEDEN ULUÇ’U ÜZEN KARAR
Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin geçen Mart ayında yapılan Olağan Mali Genel Kurulu toplantısından sonra idari yönden ibrasının gerçekleşmemesi üzerine kulübe kayyum atanmasına ilişkin olarak açılan davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, ilk duruşmada davanın reddine karar verdi. Mahkemenin verdiği karara göre, Galatasaray Derneği'ne kayyum atanmayacak. Yani mahkeme Uluç’un beklediği karara aksi yönde bir hüküm kurdu.