UEFA Avrupa Ligi finaline Almanya'dan Eintracht Frankfurt ile İskoçya'dan Glasgow Rangers takımları karşı karşıya geldi.

İspanya'nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu'nda oynanan maça ilgi büyüktü. Yaklaşık 150 bin kişi maç için kente gelirken 35 bin kişi de stadyumda yerini aldı. 

Eintracht Frankfurt 42, Glasgow Rangers ise 14 yıl sonra bir Avrupa Kupası finalinde oynadı.

Oldukça sıcak bir havada oynanan maç düşük tempoyla başladı. Glasgow Rangers oyunu sahasında kabul ederken Frankfurt daha fazla atak yapan taraf oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısının golsüz bitmesinin ardından goller ikinci yarıda geldi. Glasgow Rangers, Frankfurt oyuncularının büyük hatasını değerlendiren Aribo ile 1-0 öne geçti.

Frankfurt'un bu gole cevabı gecikmedi. Yaklaşık 10 dakika sonra Kostic'in ceza sahasına yoladığı topu tamamlayan Borre, Alman ekibine beraberlik sayısını kazandırdı: 1-1.

Maçın normal süresi bu sonuçla tamamlandı ve uzatmalara gidildi. İki takım da birer önemli pozisyondan yararlanamayınca maç penaltılara gitti.

Penaltılarda sadece Rangers'lı Aaron Ramsey topu ağlara yollayamadı ve Eintracht Frankfurt 6-5'lik skorla kupanın sahibi oldu. 

Almanya'dan gelen taraftarlar büyük bir sevinç yaşadı. 

UEFA turnuvalarından Konferans Ligi'nde final 25 Mayıs çarşamba, Şampiyonlar Ligi'nde ise 28 Mayıs cumartesi tarihlerinde oynanacak.