Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye'nin iki sınır şehrinin futbol takımları, İstanbul'daki hazırlık maçında karşılaştı. "Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'yiz" sloganıyla oynanan maçta Kars36Spor ile Edirnespor dostluk için mücadele etti. 

AYNI TRİBÜNDEN İZLEDİLER
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP'li Çetin Çapan, Kars36Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yıldız, Edirnespor Kulübü Başkanı Savaş Üner ve İBB Spor Kulübü Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu'nun tribünden izlediği karşılaşmada iki takımın taraftarları da aynı tribünde yer aldı, Türkiye'ye kardeşlik ve birlik mesajı verdiler. Hazırlık maçı Beylikdüzü Hasan Doğan Stadı'nda gerçekleştirildi. 

ÇAPAN: BU TÜRKİYE' NİN KARDEŞLİK BULUŞMASIDIR
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen, "sınır buluşması"nın koordinasyonunda görev alan Çetin Çapan, dostluk mücadelesinin nefes kestiğini söyledi. Kars36Spor'un İstanbul'da kamp çalışmaları sırasında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte bu projeyi halinde gerçekleştirmek için hareket geçtiklerini ifade eden Çapan, "Ülkemin dimdik duran iki köşesi, Kars ve Edirne ilk kez bir futbol karşılaşmasında bir araya geldi. Her ne kadar hazırlık maçı dense de, bu Türkiye'nin kardeşlik ve birlik buluşmasıdır" diye konuştu.

BERABERLİKLE BİTTİ
Kars36Spor ile Edirnespor arasında gerçekleştirilen dostluk maçı, iki takımın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sonuçlandı.