Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Kayserispor Kadir Has Stadı'nda Süper Lig şampiyonu Trabzonspor'u konuk etti. Sarı kırmızılılar müthiş bir geri dönüşe imza atıp 4-2'lik skorla rakibini kupanın dışına itti. Trabzonspor’un şampiyonluk sevinci bir hafta sürdü.

İlk maçı 1-0 kazanan Trabzonspor, bu avantajını koruyamayınca kupaya veda etti. Bordo mavililer, zorlu karşılaşmanın henüz ilk saniyelerinde penaltı kazandı. Nwakaeme'nin 3. dakikada attığı golün ardından oyun üstünlüğünü ele alan Kayserispor aradığı golleri ikinci yarıda buldu. 48'de Emrah Başsan ile durumu 1-1'e getiren sarı kırmızılılar 59'da Hosseini ile öne geçti. Bakasetas 82'de bu gole cevap verdi: 2-2.

Maçın son anları büyük heyecana sahne olurken Kayserispor 90+1'de Thiam'ın penaltı golüyle 3-2'lik üstünlüğü yakaladı. Maçın yıldızı Emrah Başsan 90+6'da bir kez daha sahne alarak skoru belirleyen isim oldu: 4-2

Sahaya Balık Atıldı

Öte yandan maç sırasında sahaya Trabzonsporlu oyuncalara karşı balık atıldı. Maç sonunda Abdullah Avcı bu duruma tepki gösterdi.

Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Kayserispor'a 4-2 yenilerek elenen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kupası finale kalacak ilk takımın belli olacağı maçta Kayserispor'la Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Kayserispor, geriye düşmesine rağmen Trabzonspor'u 4-2 mağlup ederek finale yükselen taraf oldu.

Maçın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı mücadeleyi değerlendirdi.

Oyun için konuşan Avcı, "Böyle bir şiddetli baskı bekliyorduk. İlk devrenin başında 6-7 tane top kaybı yaptık. Bizim gibi bir takımın oyunun son döneminde 2 gol yememeli. Penaltı pozisyonunu net göremedim bir şey diyemem." dedi.

Kayserispor taraftarlarının sahaya yabancı madde atmasını değerlendiren deneyimli teknik adam, "Biz bu ülkenin şampiyonuyuz. Geçen hafta Hatay'da bize saygı gösterdiler. Emniyet sahaya giren insanları kontrol etmiyor mu? Çakmak, su... Bir sürü şey yedik kafamıza. Ben oyunun içinde kalmak istiyorum. Bugün gerçekten çok üzüldüm yaşananlara. Kayserispor'a finalde başarılar dilerim." sözlerini kullandı.

Uğurcan Çakır: Taraftarımız bu yaşananları unutmasın

"Sadece Kayserispor takımını tebrik ediyorum çünkü taraftar maçın başından itibaren ellerine ne geçtiyse sahaya fırlattı. Buraya şampiyon bir takım geldi, o hürmeti beklerdik. Çok çirkin görüntüler oldu. Bir yerimize bir şey olacak diye çok korktuk. Çok ayıp. Bir de biz bunlara kardeş takım diyoruz. Böyle kardeş takım olmaz. Tüm taraftarlarımıza da sesleniyorum. Bu yaşananları unutmasınlar. Biz ilk maçta onları Trabzon'a geldiklerinde nasıl karşıladığımızı çok iyi biliyoruz ama onlar bugün yüzlerini gösterdiler, onlara çok teşekkür ediyorum. Sadece Kayserispor takımını tebrik ediyorum."

Abdullah Avcı: Kulübede silah dışında her şey patladı

Gereken saygıyı Kayseri'de göremediklerini belirten Avcı, "Biz bu ülkenin takımıyız. 2021-2022 sezonun Anadolu'daki, Türk futbolunda önemli işler yapmış şampiyon takımıyız. Saygıyı hak ediyoruz. En azından hoş geldin beklerdik. Kulübede silah dışında her şey patladı. Kupa alınabilir, maç kazanılır, kupa kaybedilebilir ama bu yaraları bu şekilde açmamamız lazım. En azından bu şekilde örnek olmamamız lazım" dedi.

Kazananı alkışlamayı sürdüreceğini dile getiren Avcı, "Ben bu oyunun içerisinde kalmaya, oyuna saygı göstermeye, kazananı alkışlamaya devam edeceğim. Kayserispor'u tebrik ediyorum. Yaşadıklarımız son derece üzücüdür" ifadelerini kullandı.