Muharrem İnce tarih de verdi: Bu komployu kuranları açıklayacağım

Kendisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte mağdur olduğunu belirten İnce, "Sadece partisini korumadığı için kızgınım" diye konuştu.

Yayınlanma




CHP'li Muharrem İnce, katıldığı bir TV canlı yayınında Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın "Saray'a giden CHP'li Muharrem İnce" iddiasına dair soruları yanıtladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a tepki gösteren İnce, "Partinin basın sözcüsüne sesleniyorum. Masal anlatma. Çık ‘Muharrem İnce bizim kardeşimizdir, böyle bir şey yapmaz’ söyle" dedi.

'Kaynak' Talat Atilla ile yargı önünde hesaplaşacağını belirten İnce, Sözcü'ye değil Rahmi Turan'a kızgın olduğunu açıkladı.

Muharrem İnce "Ben bu komployu kuranları biliyorum. Pek çoğunu biliyorum. Genel kurulda anlatacağım" ifadelerini kullandı.

Kendisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte mağdur olduğunu belirten İnce, "Sadece partisini korumadığı için kızgınım" diye konuştu.

İnce'nin açıklamaları şöyle:

*Ben partimi tartıştırmak istemiyorum.

*Genel Başkan şaşırmadım diyor. Neden şaşırmaz bir insan. Bir insan şaşırmıyorsa yazılacak olandan haberi vardır ya da kendisine isim söylediler.

*Bakın dedim. Bu haber yalan bir haber. Bu kişi bir kere ben değilim. Ben başka arkadaşların olma ihtimalini de düşünmüyorum. Ben bu görüşmeyi yaptığımda sabah programını yapmıştı.

*Yanınıza geleyim dedim. birlikte bir fotoğraf verelim dedim. Bu kişi ben değilim, CHP’yi karıştırmak istiyorlar dedim. Sizde ‘bu kişi Muharrem İnce değildir’ diyin dedim.

*Görüşelim dedim. Görüşürüz dedi. Zamana yaydı.

*Bana bunu bugün yapanlar yarın kendisine yapar.

*Biliyorum diyorsa kandırmışlar kendisini.

*Haber yapsalardı bir büyük tezgah sezinlerdik. Sözcü’ye kızgınlığım yok, Rahmi Turan’a kızgınlığım var. Tezgah var mı, var. Sözcü yok içerisinde, Rahmi Turan göbeğinde.

*Yargı yoluna başvuracağım. Talat Atilla için de.

*Talat Atilla kendisi yazmıyor, başkasına yazdırıyor.

*Rahmi Turan’ın bir başka yalan ve yanlış beyanı; bende numarası yok. Türkiye’de bana başkası ulaşamıyorsa o yalan söylüyor.

*Rahmi Turan, ilk açıklamasında ‘saray’a yakın birisi’, ikindi açıklamasında ’20 yıllık dostum’ dedi.

*Talat Atilla açıklaması bir skandal. Sen kimsin bir partinin genel başkanın tahdit ediyorsun. Talat Atilla çık açıkla; kim bu. Genel Başkan ne biliyorsa açıklamalı. Haddine mi bir gazetecinin bizim genel başkanı tehdit etmesi.

*Şerefimi korumaya çalışıyorum. Pay çıkarmak isteyenler partide ki bir grup. Ben iftiralardan kurtulmaya çalışıyorum.

*Millet yapılan kumpası, tezgahı biliyor.

*Partinin basın sözcüsüne sesleniyorum. Masal anlatma. Çık ‘Muharrem İnce bizim kardeşimizdir, böyle bir şey yapmaz’ söyle.

*Biliyorsa Genel Başkan, bunu açıklamalı. Turan Atilla, tweet atacağına ismi açıklamalı.

*Sayın Özgür Özel’e teşekkür ederim.

*Benim engelim yok ki genel başkan olmaya. Parti üyesiyim. Bir engelim yok. Eğer yazılanlar doğruysa, oradan da ben olmadığım açıktır.

KURULTAYDA AÇIKLAYACAĞIM

*Bir çete. Bu çete her işte var. Bugün bana bu iftirayı attılar, yakında Kılıçdaroğlu’na atarlarsa şaşırmam. Neden kurultay diyorum. Hesaplaşma yeri sokak değildir, medya da değildir. Kurultay’da çıkıp hesaplaşacaksın.

*Muharrem İnce’nin Saray’da Sayın Erdoğan ile görüştüğüne inan var mı? Ben görmedim. Teknik olarak kapandı. Haber yalan, gazeteci yalan, plaka yalan. O zaman CHP sözcüsü masal anlatacağına, bişey bekliyorum. Ben ne yaptım bu partiye. Duvarlara yazılar yazdım, afiş astım, elektrik su faturasını ödedim. O parti de bana milletvekilliği verdi, cumhurbaşkanlığı verdi.

*24 Haziran gecesinden bu yana bir karalama kampanyası ile karşı karşıya olduğum için gurur duyuyorum.

*Bu konu kapatılamaz. Saray’ın komplosu var mı? Her zaman olacaktır.

*Erdoğan bundan yararlanmak ister mi? İster. Sen kendi partinin cumhurbaşkanı adayını harcarsan, bundan yararlanmak ister.

HALK TV'YE SERT TEPKİ

*Halk TV benim yayınımı neden kestin? Yandaş medya bugün verdi, cumhurbaşkanlığı kampanyasını vermedi. Buradan birşey çıkar mı dedi. Benim mitinglerimi vermeyen bir kısım medya bugün verdiler, teşekkür ederim.

KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR SUÇLAMA

*Erdoğan MİT’i kullanıyor mu? Tabiki kullanıyor. Hepimiz bunu biliyoruz. Ben ve Sayın Kılıçdaroğlu birlikte mağduruz. Memleketin canını okudular. Sayın Kılıçdaroğlu ile aynı noktadayım. Sadece partisini korumadığı için kızgınım.

*Eğer Erdoğan, görüşmek isteseydi benimle, hemen Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşürdüm, kaptan odur. Twit atardım ve yanıma birini alırdım. Ben yıllardır siyasetteyim.



Yorumlar