Cinsel isteksizlik günümüzde çiftlerin en önemli sorunlarının başında gelmekte ve artık doğal tedaviler ile bu sorunu çözmek artık çok kolay.

Cinsel isteksizlik bir sorununun sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bireyin yaşamı, psikolojik gelişimi, deneyimleri ve travmaları ise cinsellikten daha derin ve karmaşık sorunlardır. Cinsel isteksizlik bu sorunların ardında sadece buzdağının görünen kısmıdır.Bu nedenle de buzdağının görünen kısmının altında kalan bölümü görebilmek için kadınların ve erkeklerin yaşadıkları cinsel isteksizlik sorununun çözümü çok yönlü bir cinsel terapi sürecini gerektirmektedir.

Cinsel isteksizlik için bireylerin ilk olarak hastane de fiziki sorunlarını araştırdıktan sonra psikolojik durumunu algılaması gerekir. Bu süreçte eşlerin birbirlerini alması çok önemlidir.



 

Bitkisel Çözümler

Cinsel isteksizlik terapilerin yanı sıra doğal uyarıcılar ile bir çözüm bulunabilmektedir. Hem de kadınlarda cinsel isteği arttıran bitkisel ürünlere olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Ancak güvenilir olmayan bu tarz ürünler yerine ülkemizde de satışı bulunan ruhsatlı, güvenli ve içeriği sağlam, İyi Üretim Uygulamaları (GMP) sertifikasına sahip patentli gıda takviyeleri tercih edilmelidir.



Bilim Bitkisel İlaçları Cinselliğe Pozitif Katkı Sağladığını belirtiyor.

Özellikle istatistikler kadınların libidosundan kaynaklı bu durum için erkeklere göre doğal ilaçlar ile daha fazla uyarıldığını göstermekte, cinsel isteği arttıran bu maddeler cinsel tedavi yapan terapistlerin ve hekimlerin de işlerini kolaylaştırarak tedavi başarısını arttırmaktadır. Bilimsel çalışmalar da bunu ortaya koymaktadır.