Toplumsal Spor

İstanbulspor ve Fatih Karagümrük takımlarının ardından Boluspor da açıklama yaparak, Adana Demirspor'un Süper Lig'e yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Boluspor yaptığı açıklamanın TFF 1. Lig Kulüpler Birliği kararı ve talebi olduğunu belirtti.

Boluspor Kulübü yaptığı açıklamada, "21 takımla oynanması planlanan Süper Lig’in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesini talep ediyoruz. TFF 1. Lig Kulüpler Birliği kararı ve talebidir" ifadelerine yer verdi.

Bandırmaspor Asbaşkanı Onur Göçmez, "Süper Lig ve 1. Lig’de gelecek sezonun 21 takımla oynaması fikrine katılmadığını belirterek “21 takım olayında bay sistemine katılmıyorum, 1. Lig ve Süper Lig, gelecek sezon 22 takım olmalı. Bu sezon 2. Lig’de bizim grubumuzda Elazığspor’un durumundan dolayı bir hafta bir takım maç oynamadı, bu da grubumuzdaki tüm dengeleri değiştirdi” açıklamasında bulundu.

KULÜPLER BİRLİĞİ DE HEMFİKİR
TFF 1. Lig Kulüpler Birliği olarak alınan ortak karar neticesinde; ‘21 takımla oynanması planlanan Süper Lig’in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesi’ düşücesinde hemfikir olundu.

BU SAÇMALIĞA BİR SON VERİN
Öte yandan 21 takımla oynanması planlanan ve bu durumda her hafta bir takımın maç yapmadan boş geçecegi bir Süper Lig'in saçma bir düzende ilerleyeceğini savunanlar sosyal medyada eyleme geçti. ADS'nin Süper Lig'i hak ettiğini düşünen yurttaşlar, Twitter'da kullandıkları #DemirsporSüperLige etiketini Türkiye gündeminin zirvesine taşıdı.

Atılan binlerce tweet'ten birkaçı şöyle: