Süper Lig’de haftalardır yenilmeyen ve ikincilik koltuğu için mücadele eden Fenerbahçe, 36. haftada konuk olduğu ezeli rakibi Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı.

Gergin başlayan ve saha içi olayların yaşandığı maçta 6. dakikada Filip Novak’ın golüyle Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Golün santrasından 8 saniye sonra kazanılan penaltı vuruşunda Michy Batshuayi topu direğe nişanlasa da, 31. dakikada ikinci kez penaltıya sebebiye veren Novak’ın bu hatasını Rachid Ghezzal affetmedi ve skora dengeyi getirdi. İkinci yarıda iki takımın çabası üstünlük kurmaya yeterli olmayınca mücadele 1-1’lik beraberlikle bitti.

Bu sonuçla puanını 69 yapan Fenerbahçe, 1 maçı eksik Konyaspor’un 5 puan önünde ikinci sırada yer aldı. İlk 4’te yer alıp gelecek sezon Avrupa’ya gitmek isteyen Beşiktaş ise, 55 puanla 7. sırada kaldı ve ligin bitimine 2 hafta kala dördüncü sıradaki 61 puanlı Başakşehir ile arasındaki fark 6’da kaldı. Fenerbahçe ligde bir sonraki maçında Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. Beşiktaş ise, deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak.