Roland Garros tenis turnuvasının finalinde Norveçli rakibi Casper Ruud ile karşı karşıya gelen İspanyol tenisçi Rafael Nadal, rakibini 3-0 yenerek 14’ünkü kez bu turnuvada şampiyon oldu.

24 yaşındaki rakibi karşısında kusursuza yakın bir oyun sergileyen Nadal, 6-3, 6-3 ve 6-0’lık setlerle maçı 3-0 kazanarak Fransa’da 14’üncü kez şampiyon oldu.

Nadal böylece, 22’nci grand slam şampiyonluğunu elde etti. Tüm zamanların en fazla grand slam kazanan ismi olan İspanyol tenisçi, en büyük rakipleri Roger Federer ve Novak Djokovic ile şampiyonluk sayısı farkını 2’ye çıkardı.

Paris’te 14’üncü kez kupayı kaldıran 36 yaşındaki efsane, kariyerinde ilk kez Avustralya Açık ve Fransa Açık’ı aynı takvim yılı içinde kazandı.

NADAL KAZANDI AMA RUUD DA TARİHE GEÇTİ
Böylece 2022 yılının ilk büyük turnuvalarında zafer Nadal’ın oldu. Ayrıca Casper Ruud da bir grand slam finalinde oyanayan ilk Norveçli sporcu olarak tarihe geçti.

NADAL MAÇ SONU AÇIKLADI
Nadal emekli olacak söylentilerinin odağında çıktığı final maçı sonrasında yaptığı açıklamada emekli olamayacağını ve tenise devam edeceğini açıkladı.