Transfer dönemi önceki gün sona erdi. Kulüpler kadrolarına son takviyelerde bulunurken Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin transfer görüşmesi yaparken sosyal medyaya yansıyan bir görüntüsü büyük yankı uyandırdı. Çebi görüşmede bulunurken yanında yer alan isimler tepki geçti. Videoda geçmişte Giresunspor başkanlığı görevinde bulunmuş ve kulüplerde görev alması yasaklanmış olan Olgun Peker’in de yer aldığı görülüyor.

Birgün'den Volkan Ateş'in haberine göre; Suç örgütü lideri Sedat Peker'in manevi oğlu olarak bilinen Olgun Peker, soyadını Peker’e olan hayranlığı nedeniyle mahkeme kararıyla değiştirmişti. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Sedat Peker’in 14 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldığı ‘Kelebek operasyonu’ davasında Olgun Peker de çeşitli hapis cezalarına çarptırılan sanıklar arasındaydı.

KULÜPLERDE GÖREV ALMASI YASAK
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Temmuz 2012 tarihinde Olgun Peker’in haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurup yönetmek, konut dokunulmazlığını ihlal, tehdit, resmî belgede sahtecilik ve şike yapmak suçlarını işlediğine hükmetti. Mahkeme, Olgun Peker hakkında spor kulüplerinde ve federasyonlarda görev yapmaktan yasaklama" ve "stadyumlara giriş yasağı" kararları verdi. Yaklaşık 10 yıl 7 ay hapis cezası ile cezalandırılan Peker, kararı temyiz etti. 17 Ocak 2014 tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi hakkındaki mahkeme hükümlerini onandı. Peker’in bu nedenle bir daha profesyonel spor kulüplerinde görev alması yasaklandı.

SİNAN ENGİN-ÇAKICI İLİŞKİSİ
Hatırlanacağı üzere 2004’te dönemin Beşiktaş menajeri Sinan Engin’in bir başka suç örgütü lideri Alaatin Çakıcı’yla ilişkisi ayyuka çıkmış ve Çakıcı’nın akrabaları Ali, Gönül, Aytuğ ve Fahrettin Çakıcı’ya da Beşiktaş Spor Kulübü antetli ve imzalı belgelerle vize alındığı tespit edilmişti.