Toplumsal Spor

Sahada oyuncu, hakem, teknik direktör ayırt etmeden küfür etmesiyle, hatta fiziki saldırılaryla sık sık gündeme gelen Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, Süper Lig'in son haftasında oynadıkları Çaykur Rizespor maçıyla birlikte aktif futbolculuk hayatına noktayı koydu.

Fenerbahçe'nin 39 yaşındaki kaptanı Emre Belözoğlu, aktif futbolculuk hayatında son maçına Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Bir gol attığı karşılaşmanın 63. dakikasında yerini Zajc'a bırakan Emre Belözoğlu, çıkarken de kaptanlık bandını da genç oyuncu Ömer Faruk Beyaz'a taktı.

Belözoğlu, Çaykur Rizespor maçıyla birlikte aktif futbolculuk hayatına noktayı koydu.

FETÖ SUÇLAMASI GEÇENLERDE DÜŞMÜŞTÜ
Gazeteci Toygun Atilla'nın kitabı “İfşa”da Fethullahçı çetenin futbol yapılanmasına ilişkin ayrıntılar yer almış, kitapta Emre Belözoğlu'na ilişkin de önemli iddialara yer verilmişti.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen ve Cemaat'le Gaziantepspor'da oynarken tanıştığını belirten Bekir İrtegün, Fenerbahçe’deki Cemaat toplantılarında Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran, Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal gibi isimlerin yer aldığını, Risale-i Nur okunduğunu, Gülen’in videolarının izlendiğini ileri sürmüş, bazı toplantıların Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını söylemişti.

Cemaat konusunda ifade veren bir diğer futbolcu olan Galatasaraylı futbolcu Mustafa Kocabey ise, Hakan Şükür, Arif Erdem, Cihat Arslan, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu’nun Galatasaray’daki diğer futbolcuları Cemaat adına etki altına almaya çalıştığını ifade etmişti.

Hakkında soruşturma açılan isimlerden olan Belözoğlu'na ilişkin verilen bu ifadelere rağmen bir işlem yapılmadı.

Belözoğlu hakkındaki soruşturmada, geçtiğimiz 12 Şubat'ta takipsizlik kararı verilmişti.