Kartal Belediyesi’nin, Türk futbolunun efsanevi ismi Metin Oktay’ı anısına düzenlediği futbol turnuvasında ilk düdük çaldı.16 amatör takımın katıldığı turnuvada, ilk maç Atalar Spor ile Kartal Yuvası arasında gerçekleştirildi.

Türk sporuna adını altın harflerle yazdıran ve ‘Taçsız Kral’ lakabıyla unutulmayan Metin Oktay adına, Kartal Amatör Spor Kulüpleri Derneği ile Kartal Belediye Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen turnuva başladı. Atalar Mahallesi Spor Tesisinde düzenlenen, 16 amatör futbol takımı arasında, 11-12 yaş grubu sporcuların katıldığı turnuvada ilk maç, Atalar Spor ile Kartal Yuvası arasında gerçekleştirildi. 90 dakika süren karşılaşmada, gülen taraf 6-0’lık maç skoru ile Kartal Yuvası oldu.

HALKIMIZIN METİN OKTAY'A VEFASINI GÖSTERİYOR
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına turnuvaya katılan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, sahada genç futbolcular ile bir araya geldi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar dileyerek; “Bugün, çok anlamlı bir etkinlik için bir aradayız. Türk futbolunun efsanevi oyuncusu Metin Oktay’ı unutmadık. Bu turnuvada, halkımızın ona karşı bitmeyen vefasını gösteriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Mazide muktedirken bütün gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe umutla bakmaya hakkı yoktur.’ Şimdiden yeşil sahada ter döken tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar konuşmasının ardından, Kartal Paşa Spor ile Soğanlık Spor müsabakasının başlama vuruşunu sembolik olarak gerçekleştirdi. 90 dakika süren karşılaşmanın kazananı 4-1’lik skorla Soğanlık Spor oldu.