Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Libya'ya asker göndermesi için yetki veren savaş tezkeresi bugün Meclis'ten geçti. Buna göre TSK Libya'daki iç savaşa müdahil olacak; AKP için yeni bir Suriye macerası, halk için de yeni kriz başlıkları açılacak.

Libya tezkeresine Türkiye Komünist Partisi'nden de sert tepkiler geldi. TKP Merkez Komitesi'nin "Savaş tezkeresi derhal iptal edilmelidir" başlığını taşıyan açıklamasında, tezkereden "Emperyalistlerin "23 sent" değer biçtiği askerlerimizi, bu kez de Libya'ya, cihatçıların yanında savaşmaya göndermek için tezkere hazır" ifadeleriyle bahsedildi.

Ayrıca açıklamada, "Fırsatçı ve saldırgan dış politikaların bedeli halkımıza yönelik daha büyük tehditler, yoksulluk, can kayıpları olacaktır. Suriye bunun en canlı örneğidir. Halkımıza yeni Reyhanlılar yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur" denildi.

TKP'nin açıklaması şu şekilde:

Cumhurbaşkanı'na Libya'ya asker göndermek için yetki veren tezkere bugün Meclis'ten geçti. Bu sonuç kimseyi şaşırtmıyor, Meclis zaten bir noter olarak iş görüyor, halkın temsilcilerinin karar organı olarak değil.

Ve şimdi tekrar, emperyalistlerin "23 sent" değer biçtiği askerlerimizi, bu kez de Libya'ya, cihatçıların yanında savaşmaya göndermek için tezkere hazır.

Ne için?

Yıkıntıya dönüşmüş, parçalanmış, cihatçıların ve emperyalistlerin eline geçmiş topraklara akbabalar gibi konmaya çalışmanın sebebi bellidir: Sermaye yeni kaynaklar, iktidar yeni kozlar elde etmek istemektedir… İkisi de krizdedir ve çıkış yollarını yabancı topraklarda aramaktadırlar.

AKP'nin ya tutarsa diye yeni bölgelerde denediği Yeni-Osmanlıcılık manevraları kendi halkını da bölge halklarını da tehlikeye atmaktadır. Bu tezkereyle Akdeniz'i paylaşım savaşlarının sahası haline getirmek için kaynayan kazanın altındaki ateşe bir odun daha atılmıştır.

Fırsatçı ve saldırgan dış politikaların bedeli halkımıza yönelik daha büyük tehditler, yoksulluk, can kayıpları olacaktır. Suriye bunun en canlı örneğidir. Halkımıza yeni Reyhanlılar yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur.

Bu tezkere ve onu önceleyenler derhal iptal edilmeli, Türkiye'nin başka ülke topraklarında bulundurulan tüm silahlı güçleri ülkeye dönmelidir.



TSK Libya'ya asker göndermeli ama Libya'nın nerede olduğunu bilmiyorum: