Transfer çalışmalarını hızlandıran Galatasaray'ın gündeminde eskiden takımda yer alan Henry Onyekuru yerini aldı.

Futbolcunun menajeri William D'Avila, Henry Onyekuru’nun uygun şartlarda yeniden Sarı-Kırmızılı kulübe getirebileceğini yönetime ilettiğini söyledi. Fatih Terim döneminde ilişkilerin tamamen koptuğu, ancak son günlerde Burak Elmas ve ekibinin aradaki buzları erittiği D'Avila, Nijeryalı futbolcunun Olympiakos'ta çok mutsuz olduğunu ve Galatasaray'a dönmeyi çok istediğini sözlerine ekledi. 

11 Haziran'daki kongrede aday olmaya ve görevine devam etmeye hazırlanan Burak Elmas’ın, danışmanı Campos ve sportif direktör Sensibile ile birlikte D'Avila'nın bu önerisini değerlendirecekleri bilgisi paylaşıldı.

TRANSFER OLMUŞTU

Daha önce 3 kez Galatasaray'a kiralık olarak gelen Henry Onyekuru, sezon başında 4,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Monaco'dan Olympiakos'a transfer olmuştu. Yunan takımında oynayan futbolcunun o takımda mutlu olmadığı aktarılırken maçlarda kısa süreli oynatıldığı eklendi.

Yunan kulübünün de Henry Onyekuru'yu gözden çıkardığı ve zararına da olsa yolları ayırmak istediği belirtildi. Galatasaray’ın, bonservis maliyetinin 2-2,5 milyon Euro civarında olması halinde bu transfere sıcak baktığı öne sürüldü. Ancak Nijeryalı yıldızla Türkiye'den başka kulüplerin de ilgilendiği gelen haberler arasında yerini aldı.