Galatasaray Kulübü'nün 11 Haziran'da yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu öncesinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Fırat Develioğlu, açıklamalarda bulundu.

Develioğlu, "İnsanlar kanlı canlı karşılarında görmek istiyorlar" dedi. DHA'nın haberine göre yönetim kurulu listesinin hazır olduğunu dile getiren Fırat Develioğlu şöyle konuştu:

Bu süreçte de bana ilk başta 'Ünlü olmak için yaptı' diyenler oldu. Ben de özellikle bu zamana kadar hep bundan kaçındım, sadece yerel ve basit radyo kanallarına 3-4 defa konuştum, 1-2 tane bildiri yayınladım. Benim böyle bir amacım yok ama birtakım şeyler oluşunca artık cevap vermek gereken durumlar var. İnsanlar kanlı canlı karşılarında görmek istiyorlar, neticede başkan adayıyım ben ve 'Kime nasıl oy vereceğiz', 'Galatasaray'ı kim yönetecek', 'Kulüp hangi ellerde bulunacak' diye birtakım izdihamlar oluşacak. Bunların cevabını vermek gerekiyor. Dolayısıyla bir harekete girdim ve bu hareketin sonunda da inşallah Galatasaray'ın başkanı olup, Galatasaray'ı en iyi, layık olduğu şekilde yöneteceğimizi düşünüyorum.

Girenler oluyor, çıkanlar oluyor. Şu an (yönetim kurulu listesini  paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü ben dikkat ederseniz büyük bir linç süreciyle geldim. Galatasaray Divanı benim evim, ben 11 yıldır Galatasaray Divan Kurulu üyesiyim, 38 yıldır Galatasaray Spor Kulübü üyesiyim. Dolayısıyla ben nerede olmam gerekiyorsa orada olurum, hiçbir şeyden de korkmam. 

Nasıl ki bir birey olarak, bir Galatasaray Kulübü üyesi olarak hakkımı aldım, kongreyi iptal ettirdim, daha sonra başkan adayı oldum ve başkanlığı da alacağım, aynı şekilde taraftarımıza Galatasaray'ın masada da güçlü, sahada da güçlü olmasını vadediyorum. TFF'de, MHK'de veya Tahkim'de Galatasaray'ın bir hakkı varsa, ben bu hakkı kimseye bırakmam, ben bu hakkı alırım. Bunu alacağımı da herkes biliyor.