Arjantinli efsane Maradona, 60 yaşında geçtiğimiz Çarşamba günü kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Maradona'nın ölümünün ardından savcılık harekete geçti.

Buenos Aires'teki San Isidro Savcılığı, Maradona'nın ölümü hakkında soruşturma başlatarak, Maradona'nın doktoru Leopoldo Luque'un evinde ve ofisinde arama gerçekleştirdi. Savcılık, soruşturmanın gerekçesine yönelik ise bir bilgi paylaşmadı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "Dün soruşturma, delillerin doğrulanması ve ölen kişinin doğrudan akrabaları da dahil olmak üzere birçok kişinin ifadelerinin alınmasıyla devam etti" ifadeleri kullanılırken, "Toplanan deliller sayesinde, doktor Leopoldo Luque'un evinde ve ofisinde arama talep etmek gerekli görüldü" ifadelerine yer verildi.

Maradona'nın avukatı Matias Moria ise Maradona'nın ölümünden bir gün sonra yaptığı açıklamada, Maradona'nın ölümünün soruşturulmasını isteyeceğini ifade etmiş, acil servisin yardım isteklerine geç yanıt verdiğini ileri sürmüştü. Avukat Matias sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ambulansın gelmesi yarım saatten fazla sürdü, bu bir suç ve ahmaklıktır" dedi.

Efsanevi futbolcu Maradona'nın cenazesi, geçtiğimiz Cuma Arjantin'in başkenti Buenos Aires yakınlarındaki Bella Vista yerleşim bölgesinde bir mezarlığa gömülmüştü.