TFF Başkanı Nihat Özdemir, 18 kulübün karara destek verdiğinin de altını çizerek "Süper Lig'e 12 Haziran'da başlama kararı aldık" dedi. Oysa birçok Süper Lig kulübünde futbolcular da dahil çok sayıda çalışan Covid-19 tedavisi görüyor.

Özdemir'in açıklamaları şu şekilde:

Liglerin 12 Haziran'da başlaması için tüm kulüplerle anlaştık. Ayrıca 7 kulüp önümüzdeki sezon 21 takımla oynanması yönünde talepte bulundu. Bu sezon düşme olmaması için bize başvuruldu. Bunu değerlendireceğiz...

Liglerin başlamasıyla ilgili son kararı, kesin kararı 28 Mayıs'ta vereceğiz.

Kulüplerimiz finansal olarak zor durumdalar. Yapacağımız bir sürü seri toplantı neticesinde, kulüpleri finansal yönden nasıl rahatlatacağımızı planlayacağız ve bunları sizlerle de paylaşacağız. Koronavirüsle mücadelede başarılıyız, inşallah futbolda da sorun yaşamayacağız.

Öte yandan, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ise "Pandemi çok yakından izleniyor ama ülkemizde bu durum çok iyi gidiyor. Beklentimiz bunun devam etmesi ve liglerin hayırlısıyla birlikte başlaması. TFF ile oyuncu değişikliğinin 5'e çıkarılması konusunu görüştük. Bu sezon kaldırılan U21 liginin gelecek sezon yeniden değerlendirmeye alınmasını da konuştuk" ifadelerini kullandı.

.