Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, EURO 2020’ye katılım hakkı kazanıldığı için milli takıma dağıtılan primin 75 milyon lira olduğunu açıkladı.

EURO 2020’den puan alamadan elenen A Milli Takım’ın başarısız performansının ardından, takıma dağıtılan prim ve bunun miktarı gündeme geldi. EURO 2020 büyük hayal kırıklığı yaratan milli takıma dağıtılan primin 75 milyon lira olduğunu söyledi. Buna ek olarak Arslan, Şenol Güneş’in Türkiye Futbol Federasyonu’ndan aldığı maaşı da açıkladı.

“54 ülke arasında ilk 24’e kaldık diye 75 milyon TL prim dağıtmak gerçekten anlamsız. Bu rakamlar Türk halkı ile milli takım arasındaki bağları zayıflatıyor” diyen Arslan, “Sevgili Şenol Güneş hocam, EURO 2020 ye gitmek bir başarıydı (bana göre değil ama) ve bunun için prim aldınız. Ama başarısızlığın da bir bedeli olmalı. Eğer 75 milyon lira prim alıyorsanız, 75 kuruşluk bedel ödemeye de razı olacaksınız. Biz milli takımı seviyoruz ve bu sevgimizin arasına para girmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.