Türkiye Süper Lig’te 33. Hafta maçlarının ardından ikinci Trabzonspor’un önünde yer alan Başakşehir Kulübü şampiyonluğunu ilan etti. Erdoğan geçtiğimiz yıl “Başakşehir şampiyonluğu yakalarsa, bu da tabii bir devrimdir" diye konuşmuştu...

Başakşehir bu hafta kendi evinde Kayserispor’u ağırladı. Sarı kırmızılıları 1-0 yenen Başakşehir, Trabzonspor’un Konyaspor'a 4-3 yenilmesiyle şampiyon olmayı garantiledi. Başakşehir bu sonuçla Süper Lig’in şampiyonluk kazanan 6. takımı oldu.

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeyken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle kurulan Başakşehir Spor Kulübü şampiyon olmasının ardından Erdoğan’ın da hayalini gerçekleştirmiş oldu.

Cumhurbaşkanı geçen yıl yaptığı açıklamada, "Ben rahatım. Niye rahatım? Başakşehir'i ben kurdum" demişti. Erdoğan, “Başakşehir şampiyonluğu yakalarsa, bu da tabii bir devrimdir. Yani illa milyonların izlediği takımlar değil, demek ki binlerin izlediği takımlar da şampiyon olabiliyormuş” ifadesini kullanmıştı.

BİLAL ERDOĞAN STADYUMDA
Ayrıca Başakşehir maçını AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da maçı Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte locadan izledi. Bilal  Erdoğan Başakşehir'in şampiyonluk kutlamasına da katıldı. Kutlama sırasında sosyal mesafeye ise dikkat edilmedi.

ERDOĞAN TEBRİK ETTİ
Erdoğan da maçın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2019-20 Süper Lig Cemil Usta sezonu şampiyonu Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nü ve taraftarlarını gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ
Öte yandan Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan Medipol Başakşehir - Hes Kablo Kayserispor maçında elektrikler iki kez kesildi. Stadyum karanlığa büründü.

Şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir'in Hes Kablo Kayserispor’u ağırladığı mücadelenin 66’ncı dakikasında ve 80. dakikasında stat ışıkları söndü. Elektriğin kesildiği anda hakem Ali Şansalan da su molası verdi.

İşte bitime bir hafta kala Süper Lig'te puan durumu: