CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tahran iktidara yakın medya ve siyasilerin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alan açıklamalarını eleştirerek; “Daha önce FETÖ’nün Fenerbahçe’ye yaptığını şimdi AKP iktidarı yapmaya kalkıyor. AKP kulüp başkanlarını, hangi takımın şampiyon olacağını belirleyemez. Her şeye el attılar ama bari spordan ellerini çeksinler” dedi.

İktidara yakın medyadan sonra Cumhurbaşkanı başdanışmanının da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alması spor-siyaset ilişkisi tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

'YÜK OLMAYI BIRAKIN'
Fenerbahçe'nin kendi evinde Galatasaray'a 3-1 yenildiği maçın ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetimini istifa çağırdı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kazanan takıma bir şey demem, öyle ya da böyle kazandı. Lafım bizimkilere; çekilin bence, onurlu bir çıkış yapın, Fenerbahçe sizin bu seviyesizliğinize layık değil. Ne yani Fenerbahçe size muhtaç mı sandınız, bu büyük camiaya her türlü dibi yaşattınız, yük olmayı bırakın” ifadelerini kullandı.

İktidara yakın Sabah da bugün tam sayfa Ali Koç’u hedef alarak “Ali Koç tarihi tersten yazdı” manşeti attı. AKP'nin bir spor kulübü ve başkanını hedef haline getirmesi, spor- siyaset ilişkilerini yeniden gündeme getirdi.

'DAHA ÖNCE FETÖ’NÜN YAPTIĞINI ŞİMDİ BU İKTİDAR YAPIYOR'
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tahran Yeniçağ’dan Erman Çimen’e yaptığı açıklamada; “İktidarın yaptığı bu saldırlar hiç doğru değil. Daha önce FETÖ’nün Fenerbahçe’ye yaptığını şimdi AKP iktidarı yapmaya kalkıyor. AKP iktidarı kulüp başkanlarını, hangi takımın şampiyon olacağını belirleyemez. Her şeye el attılar ama bari spordan ellerini çeksinler” dedi.

Meclis’in spora siyaset karıştıran bu yapıyı denetlemesi gerektiğini söyleyen CHP’li Tarhan, “Bir an önce TBMM’de bir araştırma komisyonu kurularak sporu bu noktaya taşıyan odaklar, kulüpleri hedef alan bu iradeye müdahale edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

'FENERBAHÇE FETÖ’YE DİRENMİŞTİ'
CHP’li Tahsin Tahran’ın açıklamaları şöyle:

Fenerbahçe köklü ve değerli bir spor kulübü... Daha önce 3 Temmuz sürecinde FETÖ darbe örgütü açık açık kulübü ele geçirmeye çalışmıştı.  Fenerbahçe o dönem bugünkü hükümete rağmen büyük bir direnç gösterdi. İktidar Fenerbahçe’nin arkasında durmadı aslında.

Fenerbahçe’nin büyük mücadeleler verdiği süreç sonrası olay darbe girişimine kadar geldi. Daha önce FETÖ’nün Fenerbahçe’ye yaptığını şimdi AKP iktidarı Fenerbahçe’ye yapmaya kalkıyor.

'TOPLUMDA BÜYÜK BİR İNANÇSIZLIK VAR'

AKP iktidarı kulüp başkanlarını belirleyemez, hangi takımın şampiyon olacağını belirleyemez. Her şeye el attılar ama bari spordan ellerini çeksinler. Spor kendi içinde barış, bütün insanları bir araya getiren bir gösteridir.

Artık toplumda ve taraftarlarda büyük bir inançsızlık başladı. Sanki şampiyonluk masada belirlenecek gibi bir algı yaratıldı. Hiçbir kulübün hiçbir bakana ihtiyacı yok. Bırakın bu yarış içerisinde hak eden kazansın. Fenerbahçe taraftarı da artık gerçekten infial noktasına geldi. Siyasetin sporun dibine kadar bulaştığını söylüyorlar.

'MECLİS KOMİSYONU KURULMALI'

Bunun için bir an önce TBMM’de bir komisyon kurularak, sporu bu noktaya taşıyan odakları, kulüpleri hedef alan bu iradeyi denetlemesi gerekiyor.

Daha önce bakanlar halkın seçtiği vekiller arasından seçiliyordu. Halka karşı bir sorumlulukları vardı. Şimdi bakanların hiçbiri bu sorumluluğu hissetmiyor. Tamamen tek adama bağlı oldukları için her yere müdahale ederim diye rahat hareket ederim diyorlar. İşte bu yüzden Meclis’in bir an önce bu iradeye müdahale etmesi gerekiyor. Bu umutsuzluğa düşen sporseverlere de bir umut olarak ortaya çıkacaktır.