Altay altyapısından yetişen ve geride bıraktığımız sezonda sergilediği performansla transferin gözdesi olan Kazımcan Karataş'ın yeni durağı Eyüpspor oldu. Beşiktaş’ın da ciddi şekilde ilgilendiği 19'luk solak, Eflatun Sarılılar ile 5 yıllık anlaşma sağladı. Eyüpspor, Kazımcan'ı 2 yıllığına Galatasaray'a kiralayacak. Eyüpspor, Süper Lig'e yükselirse Kazımcan'ı geri alma hakkına sahip olacak.

Altay formasıyla Süper Lig’de sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Kazımcan Karataş, transferde hareketli saatler yaşanmasına sebep oldu. Rıdvan Yılmaz'ın Eintracht Frankfurt'un transfer olması sonrası Beşiktaş'ın ciddi şekilde ilgilendiği, 19'luk solak yıldızı son anda devreye giren Eyüpspor kaptı. Eyüpspor da Karataş’ı Galatasaray’a kiralayacağı iddia edildi. Ajansspor’dan Salim Manav’ın iddiasına göre Kazım Karataş bugün Okan Buruk ile yüz yüze görüşerek Galatasaray’da oynamayı kabul etti. 

TFF 1. Lig'de şampiyonluk hedefleyen ve Uğur Demirok, Alper Uludağ, Sinan Kurt, Alpaslan Öztürk, İbrahim Akdağ, Metehan Mimaroğlu, Francis Ezeh, Emeka Eze gibi önemli isimleri kadrosuna katmaya hazırlanan Eflatun Sarılılar, Kazımcan'la 5 yıllık sözleşme imzalayacak.

Transferin bugün resmen açıklanması bekleniyor. Ümit Milli Takım forması giyen, sol bekte, kanatlarda ve ihtiyaç halinde forvet olarak da görev yapabilen çok yönlü oyuncu, yeni sezon öncesi maddi sıkıntılarla boğuşan Altay'a ciddi bir bonservis kazandırmış olacak. 

Türk futboluna bugüne kadar sayısız oyuncu kazandıran Altay’ın son keşfi olan genç yetenek, sezona sol kanat ve santrfor olarak girdi. Mustafa Denizli'nin sol bekte şans verdiği ve devam eden süreçte bu mevkide vazgeçilmez olan Kazımcan, 23 resmi maça çıktı ve 1399 dakika görev aldı, 2 asistle sezonu tamamladı.