Süper Lig’deki yaprak dökümüne son şampiyon Başakşehir’in başarılı teknik direktörü Okan Buruk da eklendi. İstanbul ekibinde Okan Buruk dönemi sona erdi. Geçen sezon tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonu olan Başakşehir, bu sezon ise istediği sonuçları bir türlü alamıyordu.

Şampiyonlar Ligi’nde grubu sonuncu tamamlayan Başakşehir, Süper Lig’de ise 20 maçta 8 mağlubiyet, 6 beraberlik, 6 galibiyet ve 24 puanla 15. sırada bulunuyordu. Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselen ve Fenerbahçe ile eşleşen Başakşehir, en son TFF Süper Kupa maçında Trabzonspor’a 2-1 yenilmişti. Başakşehir, bu sezon başarılardan çok kavga ve tartışmalarla gündeme geliyordu.

‘ŞAMPİYONLUĞUMUZUN MİMARI İLE YOLLARI AYIRMA KARARI ALDIK’

Ayrılıkla ilgili Başakşehir’in resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

Futbol takımımızın 2019-20 sezonu başından bu yana teknik direktörlüğünü yapan ve Süper Lig tarihinin 6. şampiyonu olmamızda büyük pay sahibi olan Okan Buruk ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırma kararı alınmıştır.

Kulübümüze imza attığı ilk gün hedefini ‘şampiyonluk’ olarak belirleyen ve bu hedef doğrultusunda var gücüyle çalışan Okan Buruk, turuncu-lacivertli armamız altında teknik direktörlük kariyerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğunu yaşayarak adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırmış, Avrupa’da takımımıza oynattığı cesur ve başarılı futbolla da tüm Türkiye’yi gururlandırmıştır.

‘ŞAMPİYON TAKIMIN ŞAMPİYON TEKNİK DİREKTÖRÜ’

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nde ‘şampiyon takımın şampiyon teknik direktörü’ olan Okan Buruk her zaman özel olarak anılacaktır.

Futbolculuğu döneminde saha içerisinde göstermiş olduğu hırslı karakterini teknik direktörlük döneminde olgunluğuyla birleştiren, profesyonelliği ve güçlü iletişimiyle de tüm spor kamuoyunun takdirini toplayan Okan Buruk ve ekibine kulübümüze yaşattıkları unutulmaz anılar ve vermiş oldukları emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz.