Fenerbahçe yarın ve cumartesi günü yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi hareketlilik sürüyor. Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım ise bir basın toplantısını düzenliyor.

Aziz Yıldırım, toplantıda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yıldırım, Fenerbahçe'de Başkanlık adaylığı ile ilgili de bir açıklamada bulundu.

Aziz Yıldırım açıklamasına ''Ben aday olmayacağım bunu bilin ama Fenerbahçe’nin kötü durumundan dolayı ne yapmak lazım onu konuşmak için geldim. Yönetim listelerini gördüm. Mahallede seçim yapsanız bu liste olmaz. Kongrede de olacağım'' sözleriyle başladı.

Yıldırım şu ifadelere yer verdi:

Biz başkanlığa geldiğimizde hiçbir şeyi yoktu kulübün. Biz 50 tapu kattık Fenerbahçe'ye. Bugün Fenerbahçe'nin mal varlığı borçlarından fazladır. Başkan hesap bilmiyor. Beşiktaş'ın neyi var? Bir stadı var bir tesisi. Galatasaray'ın neyi var? Yarısını devletin yaptığı bir stat. Bir de Florya. Başka da ufak tefek bir şeyler vardır.

Bugüne kadar kulübe ne verdiler? Bir bekçi kulübesi yaptılar. Ali Koç bu kulübe neden geldiğinin farkında değil. 16 bin üye neden onu seçti hala anlamamış. Beyaz Atlı Prens olarak onu seçtiler, Pamuk Prenses'i kurtaracaktı. Prenses küme düşüyordu.

Biz seçim günü 150 milyon euro verelim dedik, sen futbolu biz diğerlerini yönetelim dedik. 150+1 dedin. Ne verdin sen bu kulübe şimdiye kadar? 50 milyon dolar hibe ettin.

“Ben şampiyonluk sözü vermedim" diyor sayın Ali Koç, Fenerbahçe başkanı olan herkes şampiyonluk sözü vermeye mecburdur.

Biz 3 yılda çok sıkıntı çektik diyor. Hapis mi yattın? Pandemide bir hafta evde kaldın, herhalde odur.

Ali Koç’a sesleniyorum. Bizi rakibin olarak görme. Bizi düşman olarak görme. Bizi içinden at. Biz Fenerbahçe’nin kendisiyiz.

Bizi rakip olarak görmenin tek şartı var. 20 yıl başkan olacaksın. Şampiyonluklar kazanacaksın. Stat yapacaksın. Tesisler yapacaksın. Gözümün üstünde kaşım var demeyeceksin. Hapse gireceksin.

Aziz Yıldırım görecek diyorlar. Bana kimse bir şey gösteremez. Her gecenin sabahı olmaz. Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim. Korkuyorsunuz. Ahlaksızlar!

Fenerbahçe'nin nereye gittiğini kimse bilmiyor. Herkesi kandırdı. 6 tane antrenör, 30 yaş üstü transfer yapmayacağız dedi... Biz safız ya inandık.

Ali Koç 3 Temmuz’un neresinde ben anlamadım...

Bu 3 Temmuz önemli bir konu. O dönem itibaren sıkıntılar yaşadık. 3 Temmuz'dan önce, 8.5.2011 tarihli genel kurul için hazırlanan kitapçıkta Fenerbahçe'nin bütçesini 250 milyon dolara bağlamışız. Bu bütçeyle işlem yapacaktık ama kısmet olmadı.

2009 yılında dünyanın en çok gelir getiren kulüpler arasında 19. sıradaydık. 20 takımlık bu listeye giren ilk kulüptük. Ama 3 Temmuz... Sayın Ali Koç bu 3 Temmuz'un neresinde ben anlamadım? Sen 2012'de yönetime girmedin. Ayrıldın gittin.

3 Temmuz davasında karar çıkınca bizden başka herkes sevindi. Tam tersi çıksaydı olan bize olacaktı. Milleti kandırmayın. Biz olmazsak dava olmaz. O yüzden bırakın onun politikasını da biz yapalım. Açılacak davaların da muhakkak bizim kontrolümüzde yapılması lazım. Çünkü her şeyi biz yaşadık biz biliriz. Bizim içimiz yandı, biz yandık. Bize sormadan hareket etmeyin.

Ayrıntılar geliyor...